- Portii: 6
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 10min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de fursecuri fragede cu unt si bezea cu nuca. Fursecuri cu bezea. Aluat pentru fursecuri fara praf de copt.
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune faina, zaharul si untul rece taiat cubulete, aluatul pentru fursecuri se framanta pana cand devine faramicios, apoi se adauga galbenusurile si se framanta in continuare pana cand acesta devine omogen. Albusurile se pastreaza la frigider pana la utilizare
- Se scoate aluatul din vas si se inveleste in folie alimentara apoi se pastreaza la frigider pentru 30min
- Dupa acest timp, se scoate aluatul de la frigider si se framanta cu mana pentru cateva minute astfel incat acesta sa devina mai moale si sa poata fi intins cu sucitorul, acest pas este important deoarece aluatul rece de la frigider se desface in bucati si nu se poate intinde
- Aluatul se intinde la o grosime de 0,5cm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, apoi se taie cu o forma rotunda pentru fursecuri. Fursecurile obtinute se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu resturile de aluat ramase de la decupat. Pentru aceasta reteta sunt necesare 2 tavi, o tava mare si o tava mai mica
- Tavile cu fursecuri se pun la frigider pentru 20-30min
- Cat timp fursecurile stau la frigider se pregateste bezeaua cu nuca. In vasul de la robot se pun albusurile reci, acestea se mixeaza 2-3min, apoi se toarna zaharul, se mixeaza in continuare la viteza mare 15min sau pana cand se obtine o spuma tare si zaharul este complet dizolvat
- Dupa acest timp se opreste robotul se adauga nuca macinata si esenta de rom, compozitia pentru bezea se amesteca cu o spatula pana cand nuca este complet incorporata
- Bezeaua cu nuca se pune intr-un pos cu dui zimtat, se scot tavile cu fursecuri de la frigider si se pune bezea pe fiecare fursec, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Fursecurile cu unt si bezea cu nuca se coc 10min, in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Fursecuri fragede cu unt si bezea cu nuca
- Portii: 6
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de fursecuri fragede cu unt si bezea cu nuca. Fursecuri cu bezea. Aluat pentru fursecuri fara praf de copt.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune faina, zaharul si untul rece taiat cubulete, aluatul pentru fursecuri se framanta pana cand devine faramicios, apoi se adauga galbenusurile si se framanta in continuare pana cand acesta devine omogen. Albusurile se pastreaza la frigider pana la utilizare
- Se scoate aluatul din vas si se inveleste in folie alimentara apoi se pastreaza la frigider pentru 30min
- Dupa acest timp, se scoate aluatul de la frigider si se framanta cu mana pentru cateva minute astfel incat acesta sa devina mai moale si sa poata fi intins cu sucitorul, acest pas este important deoarece aluatul rece de la frigider se desface in bucati si nu se poate intinde
- Aluatul se intinde la o grosime de 0,5cm, pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, apoi se taie cu o forma rotunda pentru fursecuri. Fursecurile obtinute se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu resturile de aluat ramase de la decupat. Pentru aceasta reteta sunt necesare 2 tavi, o tava mare si o tava mai mica
- Tavile cu fursecuri se pun la frigider pentru 20-30min
- Cat timp fursecurile stau la frigider se pregateste bezeaua cu nuca. In vasul de la robot se pun albusurile reci, acestea se mixeaza 2-3min, apoi se toarna zaharul, se mixeaza in continuare la viteza mare 15min sau pana cand se obtine o spuma tare si zaharul este complet dizolvat
- Dupa acest timp se opreste robotul se adauga nuca macinata si esenta de rom, compozitia pentru bezea se amesteca cu o spatula pana cand nuca este complet incorporata
- Bezeaua cu nuca se pune intr-un pos cu dui zimtat, se scot tavile cu fursecuri de la frigider si se pune bezea pe fiecare fursec, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Fursecurile cu unt si bezea cu nuca se coc 10min, in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert