Fursecuri fragede cu nuca si unt, reteta simpla de fursecuri din aluat fara praf de copt. Fursecuri rapide pentru desert, aromate si foarte usor de facut in casa, din cateva ingrediente simple. Pentru aceasta reteta de fursecuri fragede puteti folosi orice forma, fursecuri rotunde, patrate, stelute sau alte forme dupa bunul plac. Puteti de asemenea sa formati perechi iar pe post de umplutura se poate folosi gem de fructe la alegere sau nutella. Cum se fac fursecurile fragede?
Mod de preparare
- Ingredientele cantarite pentru fursecuri fragede cu nuca se pun in vasul pentru framantare, faina, untul rece de la frigider taiat in cubulete mici, zaharul pudra, nuca macinata, oul, sarea, zaharul vaniliat, optional si scortisoara
- Se framanta rapid un aluat omogen astfel incat toate ingredientele sa fie bine incorporate, eu am framantat aluatul la robot timp de 4min
- Se scoate aluatul din vas si se aseaza pe o folie alimentara, se apasa aluatul cu palma pana cand se ajunge la o grosime de aprox 1 deget si jumatate, apoi se acopera cu folie si se pune la frigider pentru 1h sau pana cand acesta este suficient de bine intarit ca sa poate fi intins pe planul de lucru. Aluatul nu se pune in forma de bila in folia alimentara deoarece timpul in care acesta se intareste in frigider depaseste 1h
- Dupa 1h se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm, pe planul de lucru presarat cu faina. Deoarece aluatul contine destul de mult unt, pe planul de lucru se presara putin mai multa faina, astfel evitati lipirea acestuia de planul de lucru
- Aluatul pentru fursecuri se decupeaza cu o forma simpla pentru fursecuri in forma de floare, in galeria de poze de mai sus se poate observa forma pe care eu am folosit-o
- Resturile de aluat ramase de la decupat se framanta rapid se intind cu sucitorul si se procedeaza la fel, daca aluatul este prea moale si nu poate fi intins, se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider pentru 15-20min
- Dupa ce toate fursecurile au fost formate si asezate in tavi, se apasa usor cu degetul pe fiecare petala astfel incat sa se obtine mici adancituri, apoi cu ajutorul unei lingurite se pune gem de fructe la alegere, in galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat
- Fursecurile cu nuca si unt se coc in cuptorul preincalzit a 190°C, timp de 12min, dupa acest timp se scoate tava de la cuptor si se presara pe fiecare fursec, nuca macinata sau fulgi de cocos, apoi se lasa la racit in tava
Fursecuri fragede cu nuca si unt fara praf de copt
- Portii: 5
- Timp de preparare: 1h
- Timp de gatit: 12min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Fursecuri fragede cu nuca si unt, reteta simpla de fursecuri din aluat fara praf de copt. Fursecuri rapide pentru desert, aromate si foarte usor de facut in casa, din cateva ingrediente simple. Pentru aceasta reteta de fursecuri fragede puteti folosi orice forma, fursecuri rotunde, patrate, stelute sau alte forme dupa bunul plac. Puteti de asemenea sa formati perechi iar pe post de umplutura se poate folosi gem de fructe la alegere sau nutella. Cum se fac fursecurile fragede?
Ingrediente
Mod de preparare
- Ingredientele cantarite pentru fursecuri fragede cu nuca se pun in vasul pentru framantare, faina, untul rece de la frigider taiat in cubulete mici, zaharul pudra, nuca macinata, oul, sarea, zaharul vaniliat, optional si scortisoara
- Se framanta rapid un aluat omogen astfel incat toate ingredientele sa fie bine incorporate, eu am framantat aluatul la robot timp de 4min
- Se scoate aluatul din vas si se aseaza pe o folie alimentara, se apasa aluatul cu palma pana cand se ajunge la o grosime de aprox 1 deget si jumatate, apoi se acopera cu folie si se pune la frigider pentru 1h sau pana cand acesta este suficient de bine intarit ca sa poate fi intins pe planul de lucru. Aluatul nu se pune in forma de bila in folia alimentara deoarece timpul in care acesta se intareste in frigider depaseste 1h
- Dupa 1h se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm, pe planul de lucru presarat cu faina. Deoarece aluatul contine destul de mult unt, pe planul de lucru se presara putin mai multa faina, astfel evitati lipirea acestuia de planul de lucru
- Aluatul pentru fursecuri se decupeaza cu o forma simpla pentru fursecuri in forma de floare, in galeria de poze de mai sus se poate observa forma pe care eu am folosit-o
- Resturile de aluat ramase de la decupat se framanta rapid se intind cu sucitorul si se procedeaza la fel, daca aluatul este prea moale si nu poate fi intins, se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider pentru 15-20min
- Dupa ce toate fursecurile au fost formate si asezate in tavi, se apasa usor cu degetul pe fiecare petala astfel incat sa se obtine mici adancituri, apoi cu ajutorul unei lingurite se pune gem de fructe la alegere, in galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat
- Fursecurile cu nuca si unt se coc in cuptorul preincalzit a 190°C, timp de 12min, dupa acest timp se scoate tava de la cuptor si se presara pe fiecare fursec, nuca macinata sau fulgi de cocos, apoi se lasa la racit in tava
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert