Fursecuri fragede cu unt, nuca si scortisoara fara praf de copt. Desert rapid si usor facut in casa. Aluat pentru fursecuri fara ou, aromate si foarte usor de pregatit, atunci cand avem pofta de ceva dulce preparat in casa.
Mod de preparare
- Ingredientele pentru fursecuri se pun in vasul pentru framantare si se mixeaza la viteza medie aprox 10min, sau pana cand se obtine un aluat omogen
- Se scoate aluatul din vas si se inveleste in folie alimentara apoi se pune la rece pentru 1h
- Dupa 1h pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina se intinde aluatul cu sucitorul la o grosime de 4-5mm, apoi se taie cu formele pentru fursecuri, resturile de aluat ramase de la decupat se framanta rapid si se procedeaza la fel, se intinde aluatul apoi se taie cu forma pentru fursecuri. Din ingredientele de mai sus ies 36 de fursecuri iar ulterior se vor forma perechi
- Fursecurile se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica
- Fursecurile fragede cu unt, nuca si scortisoara se coc 12min la 180°C in cuptorul preincalzit
- Dupa racire se ung cu gem de caise sau capsuni, nutella si se orneaza cu ciocolata alba, ciocolata cu lapte sau neagra, topita pe baie de aburi
Fursecuri fragede cu nuca si scortisoara
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 12min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Fursecuri fragede cu unt, nuca si scortisoara fara praf de copt. Desert rapid si usor facut in casa. Aluat pentru fursecuri fara ou, aromate si foarte usor de pregatit, atunci cand avem pofta de ceva dulce preparat in casa.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ingredientele pentru fursecuri se pun in vasul pentru framantare si se mixeaza la viteza medie aprox 10min, sau pana cand se obtine un aluat omogen
- Se scoate aluatul din vas si se inveleste in folie alimentara apoi se pune la rece pentru 1h
- Dupa 1h pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina se intinde aluatul cu sucitorul la o grosime de 4-5mm, apoi se taie cu formele pentru fursecuri, resturile de aluat ramase de la decupat se framanta rapid si se procedeaza la fel, se intinde aluatul apoi se taie cu forma pentru fursecuri. Din ingredientele de mai sus ies 36 de fursecuri iar ulterior se vor forma perechi
- Fursecurile se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava mare si o tava mai mica
- Fursecurile fragede cu unt, nuca si scortisoara se coc 12min la 180°C in cuptorul preincalzit
- Dupa racire se ung cu gem de caise sau capsuni, nutella si se orneaza cu ciocolata alba, ciocolata cu lapte sau neagra, topita pe baie de aburi
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert