Fursecuri cu unt si praf de budinca

Desert 3206 Ultima actualizare: Nov 20, 2024 Creat: Nov 20, 2024
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 12min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de fursecuri cu unt si praf de budinca, Fursecuri fragede din aluat fara praf de copt. Aluat fara ou pentru fursecuri. Aceste fursecuri delicioase se pregatesc usor si rapid deoarece aluatul nu trebuie tinut la rece, in plus raman la fel de fragede caterva zile daca sunt pastrate in cutii de metal cu capac.

Ingrediente

  • In plus
  • Optional pentru uns

Mod de preparare

  1. Faina, untul rece taiat in cubulete mici, zahaul pudra si praful de budinca, se pun intr-un vas mai adanc. Praful de budinca pe care eu l-am ales a fost cel cu gust de ciocolata alba si alune de padure de la Dr. Oetker. Praful de budinca este la alegere in functie de preferinte, in cazul in care optati pentru budinca cu gust de ciocolata s-ar putea sa fie necesar sa adaugati 1-2 linguri de lapte rece in timpul framantarii aluatului astfel incat acesta sa devina omogen si sa poata fi intins pe planul de lucru
  2. Aluatul pentru fursecuri se framanta cu mana pana cand acesta se dezlipeste de peretii vasului si devine omogen
  3. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina
  4. Acesta se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm, apoi se taie cu formele pentru fursecuri
  5. Aluatul pentru fursecuri fragede cu unt si praf de budinca poate fi decupat doar cu forme simple pentru fursecuri astfel se vor obtine 50 de bucati sau 25 de bucati daca doriti sa le ungeti cu Nutella si sa formati perechi. In prima tava acoperita in prealabil cu hartie de copt se vor aseza doar fursecuri simple, in a doua tava se vor aseza fursecurile decupate in mijloc. In galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat. La fel se procedeaza si cu partile ramase de la taiat, aluatul se framanta rapid, se intinde cu sucitorul si se taie cu formele dorite
  6. Fursecurile cu praf de budinca se coc 12min in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Fursecurile se lasa complet la racit in tava apoi se ung cu Nutella si se formeaza perechi

Fursecuri cu unt si praf de budinca



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 12min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de fursecuri cu unt si praf de budinca, Fursecuri fragede din aluat fara praf de copt. Aluat fara ou pentru fursecuri. Aceste fursecuri delicioase se pregatesc usor si rapid deoarece aluatul nu trebuie tinut la rece, in plus raman la fel de fragede caterva zile daca sunt pastrate in cutii de metal cu capac.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Faina, untul rece taiat in cubulete mici, zahaul pudra si praful de budinca, se pun intr-un vas mai adanc. Praful de budinca pe care eu l-am ales a fost cel cu gust de ciocolata alba si alune de padure de la Dr. Oetker. Praful de budinca este la alegere in functie de preferinte, in cazul in care optati pentru budinca cu gust de ciocolata s-ar putea sa fie necesar sa adaugati 1-2 linguri de lapte rece in timpul framantarii aluatului astfel incat acesta sa devina omogen si sa poata fi intins pe planul de lucru
  2. Aluatul pentru fursecuri se framanta cu mana pana cand acesta se dezlipeste de peretii vasului si devine omogen
  3. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina
  4. Acesta se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm, apoi se taie cu formele pentru fursecuri
  5. Aluatul pentru fursecuri fragede cu unt si praf de budinca poate fi decupat doar cu forme simple pentru fursecuri astfel se vor obtine 50 de bucati sau 25 de bucati daca doriti sa le ungeti cu Nutella si sa formati perechi. In prima tava acoperita in prealabil cu hartie de copt se vor aseza doar fursecuri simple, in a doua tava se vor aseza fursecurile decupate in mijloc. In galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat. La fel se procedeaza si cu partile ramase de la taiat, aluatul se framanta rapid, se intinde cu sucitorul si se taie cu formele dorite
  6. Fursecurile cu praf de budinca se coc 12min in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Fursecurile se lasa complet la racit in tava apoi se ung cu Nutella si se formeaza perechi

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile