- Portii: 5
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 15min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Fursecuri fragede cu unt, miere de albine si scortisoara, cea mai simpla reteta de fursecuri cu aroma de turta dulce un desert simplu, rapid si aromat care isi face simtita prezenta in special in preajma sarbatorilor de iarna. Pentru aceste fursecuri se poate face o glazura simpla formata din zeama de lamaie sau portocale si zahar pudra sau se pot decora cu ciocolata topita si diferite ornamente pentru prajituri.
Mod de preparare
- Intr-o craticioara se pune untul si mierea de albine, se tine la foc mic pana cand untul este complet dizolvat, apoi se lasa la racit la temperatura camerei
- Separat intr-un vas se pun restul de ingrediente peste care se adauga untul topit impreuna cu mierea de albine. Aluatul pentru fursecuri se framanta cu mana pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, trebuie sa rezulte un aluat omogen si lipicios
- Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la rece pentru 1h sau pana cand aluatul este bine intarit si poate fi modelat
- Dupa 1h se preincalzeste cuptorul la 180°C, se scoate aluatul de la frigider si se formeaza bilute de 20g, pentru precizie se poate folosi cantarul electronic. Formarea bilutelor din aluat se face cu palmele, unse in prealabil cu putin ulei de floarea soarelui
- Fursecurile astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Fursecurile cu miere de albine si scortisoara se coc 15-20min la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos. Dupa coacere fursecurile se lasa la racit in tava
- Pentru glazura, intr-un bol mai mic se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie sau portocala, glazura obtinuta se pune intr-o punga rezistenta pentru alimente, se rasucesc capetele libere ale pungii apoi se taie o deschizatura mica si se decoreaza
Fursecuri fragede cu unt, miere de albine si scortisoara
- Portii: 5
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Fursecuri fragede cu unt, miere de albine si scortisoara, cea mai simpla reteta de fursecuri cu aroma de turta dulce un desert simplu, rapid si aromat care isi face simtita prezenta in special in preajma sarbatorilor de iarna. Pentru aceste fursecuri se poate face o glazura simpla formata din zeama de lamaie sau portocale si zahar pudra sau se pot decora cu ciocolata topita si diferite ornamente pentru prajituri.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o craticioara se pune untul si mierea de albine, se tine la foc mic pana cand untul este complet dizolvat, apoi se lasa la racit la temperatura camerei
- Separat intr-un vas se pun restul de ingrediente peste care se adauga untul topit impreuna cu mierea de albine. Aluatul pentru fursecuri se framanta cu mana pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, trebuie sa rezulte un aluat omogen si lipicios
- Se acopera vasul cu folie alimentara si se da la rece pentru 1h sau pana cand aluatul este bine intarit si poate fi modelat
- Dupa 1h se preincalzeste cuptorul la 180°C, se scoate aluatul de la frigider si se formeaza bilute de 20g, pentru precizie se poate folosi cantarul electronic. Formarea bilutelor din aluat se face cu palmele, unse in prealabil cu putin ulei de floarea soarelui
- Fursecurile astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Fursecurile cu miere de albine si scortisoara se coc 15-20min la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos. Dupa coacere fursecurile se lasa la racit in tava
- Pentru glazura, intr-un bol mai mic se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie sau portocala, glazura obtinuta se pune intr-o punga rezistenta pentru alimente, se rasucesc capetele libere ale pungii apoi se taie o deschizatura mica si se decoreaza
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert