- Portii: 12
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Fursecuri cu Toffifee sau cuburi de ciocolata Schogetten si bezea. Ciocolata si bezea, cea mai buna combinatie pentru desert, potrivit pentru orice ocazie sau diferite evenimente in familie.
Mod de preparare
- In vasul de la robot se mixeaza untul taiat in cubulete impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat pentru aprox 7-8min, se adauga oul si se mixeaza pentru 2-3min, apoi se toarna faina si praful de copt
- Aluatul pentru fursecuri cu bezea se framanta pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se inveleste in folie alimentara, apoi se pastreaza la frigider timp de o ora
- Dupa o ora, se presara faina pe planul de lucru, se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm
- Fursecurile se decupeaza cu o forma rotunda cu diametrul de 5cm, apoi se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu marginile ramase de la decupat, acestea se framanta rapid, se intind cu sucitorul si se taie cu forma rotunda. In tava mare de la cuptor se aseaza 30 de fursecuri pentru restul de 12 fursecuri este nevoie de o tava mai mica
- Ciocolata Toffifee sau cuburile de ciocolata Schogetten se aseaza in mijloc, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat. Ca idee intr-o cutie de ciocolata Toffifee sunt 15buc iar in cutia de ciocolata Schogetten sunt 18buc, in functie de preferinte folositi ciocolata preferata
- Eu am folosit Schogetten, ciocolata cu lapte dar se poate folosi si alta varianta, cuburi de ciocolata neagra sau cuburi de ciocolata cu lapte si alune etc
- Dupa ce toate fursecurile au fost asezate in tava se pregateste bezeaua
- In vasul de la robot se pun albusurile reci si un praf de sare, se mixeaza aprox 4min, apoi se toarna zaharul, bezeaua se mixeaza pana cand devine o spuma tare si zaharul este complet dizolvat, la final se pune o lingurita de amidon alimentar si se mixeaza aprox 3-4min
- Bezeaua obtinuta se pune intr-un pos cu dui zimtat, apoi se orneaza fiecare fursec, de mentionat, posul se tine in pozitie verticala astfel incat cubul de ciocolata sa fie integral acoperit cu bezea
- Fursecurile se coc timp de 20min, in cuptorul preincalzit la 150°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, dupa coacere acestea se lasa in tava pana cand sunt complet racite, apoi se pot servi
Fursecuri cu Toffifee, cuburi de ciocolata si bezea
- Portii: 12
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Fursecuri cu Toffifee sau cuburi de ciocolata Schogetten si bezea. Ciocolata si bezea, cea mai buna combinatie pentru desert, potrivit pentru orice ocazie sau diferite evenimente in familie.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul de la robot se mixeaza untul taiat in cubulete impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat pentru aprox 7-8min, se adauga oul si se mixeaza pentru 2-3min, apoi se toarna faina si praful de copt
- Aluatul pentru fursecuri cu bezea se framanta pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se inveleste in folie alimentara, apoi se pastreaza la frigider timp de o ora
- Dupa o ora, se presara faina pe planul de lucru, se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm
- Fursecurile se decupeaza cu o forma rotunda cu diametrul de 5cm, apoi se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu marginile ramase de la decupat, acestea se framanta rapid, se intind cu sucitorul si se taie cu forma rotunda. In tava mare de la cuptor se aseaza 30 de fursecuri pentru restul de 12 fursecuri este nevoie de o tava mai mica
- Ciocolata Toffifee sau cuburile de ciocolata Schogetten se aseaza in mijloc, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat. Ca idee intr-o cutie de ciocolata Toffifee sunt 15buc iar in cutia de ciocolata Schogetten sunt 18buc, in functie de preferinte folositi ciocolata preferata
- Eu am folosit Schogetten, ciocolata cu lapte dar se poate folosi si alta varianta, cuburi de ciocolata neagra sau cuburi de ciocolata cu lapte si alune etc
- Dupa ce toate fursecurile au fost asezate in tava se pregateste bezeaua
- In vasul de la robot se pun albusurile reci si un praf de sare, se mixeaza aprox 4min, apoi se toarna zaharul, bezeaua se mixeaza pana cand devine o spuma tare si zaharul este complet dizolvat, la final se pune o lingurita de amidon alimentar si se mixeaza aprox 3-4min
- Bezeaua obtinuta se pune intr-un pos cu dui zimtat, apoi se orneaza fiecare fursec, de mentionat, posul se tine in pozitie verticala astfel incat cubul de ciocolata sa fie integral acoperit cu bezea
- Fursecurile se coc timp de 20min, in cuptorul preincalzit la 150°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos, dupa coacere acestea se lasa in tava pana cand sunt complet racite, apoi se pot servi
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert