- Portii: 6
- Timp de preparare: 1h 20min
- Timp de gatit: 15min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Apreciate de toata lumea aceste fursecuri cu cacao si unt de arahide facute in casa sunt mereu la mare cautare, indiferent ca sunt servite dimineata langa o cana de ceai sau sunt pregatite pentru sarbatori. Eu am preferat sa le umplu cu unt de arahide dar se pot umple si cu gem de fructe la alegere. Sunt mult mai fragede a doua zi daca sunt pastrate intr-o cutie metalica cu capac.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul mixerului se pune zaharul si ouale intregi, se mixeaza 4-5min, nu mai mult
- Se adauga untul topit se mixeaza alte 2-3min, apoi se pune zaharul vanilinat si praful de copt, intre timp schimbam paleta pentru aluat, adaugam faina si framantam aluatul pana cand devine omogen, adaugam cacao si framantam aluatul pana cand aceasta este bine incorporata in compozitia pentru fursecuri
- Aluatul acoperit cu folie alimentara se tine la frigider 1h
- Punem hartie de copt pe cele doua tavi ale cuptorului, tava de aluminiu si tava neagra
- Pentru cele doua tavi vom folosi doar jumatate din compozitia pentru fursecuri, restul de aluat ramane la frigider
- Presaram faina pe planul de lucru, intindem aluatul cu sucitorul(daca aluatul este prea tare si nu se poate intinde, nu trebuie decat sa-l framantati cu mainile 1-2min)
- Preincalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Decupam fursecurile cu formele alese si le asezam in tava, vom coace doua tavi in acelasi timp, tava de aluminiu se pune pe nivelul 1 iar tava neagra pe nivelul 3
- Timpul de coacere este de 15min, procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat ramas in frigider, pentru a doua tura fursecurile se vor pune in tavi dupa ce acestea au fost racite complet
- Lasam fursecurile la racit, pe fursecul intreg se pune unt de arahide iar fursecul decupat la mijloc se pune deasupra, apoi se orneaza cu ciocolata alba topita pe baie de aburi
Fursecuri cu cacao si unt de arahide
- Portii: 6
- Timp de preparare: 1h 20min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Apreciate de toata lumea aceste fursecuri cu cacao si unt de arahide facute in casa sunt mereu la mare cautare, indiferent ca sunt servite dimineata langa o cana de ceai sau sunt pregatite pentru sarbatori. Eu am preferat sa le umplu cu unt de arahide dar se pot umple si cu gem de fructe la alegere. Sunt mult mai fragede a doua zi daca sunt pastrate intr-o cutie metalica cu capac.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul mixerului se pune zaharul si ouale intregi, se mixeaza 4-5min, nu mai mult
- Se adauga untul topit se mixeaza alte 2-3min, apoi se pune zaharul vanilinat si praful de copt, intre timp schimbam paleta pentru aluat, adaugam faina si framantam aluatul pana cand devine omogen, adaugam cacao si framantam aluatul pana cand aceasta este bine incorporata in compozitia pentru fursecuri
- Aluatul acoperit cu folie alimentara se tine la frigider 1h
- Punem hartie de copt pe cele doua tavi ale cuptorului, tava de aluminiu si tava neagra
- Pentru cele doua tavi vom folosi doar jumatate din compozitia pentru fursecuri, restul de aluat ramane la frigider
- Presaram faina pe planul de lucru, intindem aluatul cu sucitorul(daca aluatul este prea tare si nu se poate intinde, nu trebuie decat sa-l framantati cu mainile 1-2min)
- Preincalzim cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
- Decupam fursecurile cu formele alese si le asezam in tava, vom coace doua tavi in acelasi timp, tava de aluminiu se pune pe nivelul 1 iar tava neagra pe nivelul 3
- Timpul de coacere este de 15min, procedam la fel si cu cealalta jumatate de aluat ramas in frigider, pentru a doua tura fursecurile se vor pune in tavi dupa ce acestea au fost racite complet
- Lasam fursecurile la racit, pe fursecul intreg se pune unt de arahide iar fursecul decupat la mijloc se pune deasupra, apoi se orneaza cu ciocolata alba topita pe baie de aburi
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert