- Portii: 10
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 17min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Fursecuri fragede boabe de cafea, biscuiti fragezi cu unt, cacao si ness fara praf de copt. O reteta care sta de ceva vreme in asteptare si pe care voiam neaparat sa o incerc deoarece imi plac deserturile cu aroma de cafea. Acest aluat pentru fursecuri nu contine praf de copt, nu trebuie tinut la frigider si nu se framanta cu mana deoarece devine prea moale si greu de modelat. Iubitorii de cafea vor adora mai ales forma si aroma bogata de cafea!
Pofta buna si spor la treaba!
Mod de preparare
- Cafeaua solubila se amesteca cu apa fierbinte si se formeaza un sirop concentrat, se lasa deoparte
- Intr-un vas se amesteca untul taiat cubulete mai mici impreuna cu zaharul pudra, pentru amestecarea ingredientelor se foloseste o lingura de lemn sau o lingura pentru supa. Compozitia trebuie sa devina ca o crema mai groasa apoi se adauga galbenusurile de ou, se amesteca 1-2min se adauga si restul ingredientelor, siropul concentrat de cafea, faina si cacao
- Compozitia pentru fursecuri cu cafea se amesteca cateva minute pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate
- Se incalzeste cuptorul la 170°C la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Se pregateste tava mare de la cuptor in care se pune hartie de copt
- Cu o lingurita se iau cantitati egale de aluat 12g, pentru precizie se foloseste un cantar electronic, care se modeleaza in palma in forma alungita si se asaza in tava. Linia specifica boabelor de cafea se formeaza cu o scobitoare sau bat pentru frigarui(eu am folosit partea mai groasa a unei spatule de plastic pentru aluat), se apasa pe lungimea fursecurilor formand un sant adanc
- Se introduce tava la cuptor, fursecurile cu cafea se coc 17min la 170°C
- Fursecurile coapte se lasa sa se raceasca in tava apoi se pot aranja pe farfurie pentru servire
Fursecuri boabe de cafea-biscuiti fragezi cu unt fara praf de copt
- Portii: 10
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 17min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Fursecuri fragede boabe de cafea, biscuiti fragezi cu unt, cacao si ness fara praf de copt. O reteta care sta de ceva vreme in asteptare si pe care voiam neaparat sa o incerc deoarece imi plac deserturile cu aroma de cafea. Acest aluat pentru fursecuri nu contine praf de copt, nu trebuie tinut la frigider si nu se framanta cu mana deoarece devine prea moale si greu de modelat. Iubitorii de cafea vor adora mai ales forma si aroma bogata de cafea!
Pofta buna si spor la treaba!
Ingrediente
Mod de preparare
- Cafeaua solubila se amesteca cu apa fierbinte si se formeaza un sirop concentrat, se lasa deoparte
- Intr-un vas se amesteca untul taiat cubulete mai mici impreuna cu zaharul pudra, pentru amestecarea ingredientelor se foloseste o lingura de lemn sau o lingura pentru supa. Compozitia trebuie sa devina ca o crema mai groasa apoi se adauga galbenusurile de ou, se amesteca 1-2min se adauga si restul ingredientelor, siropul concentrat de cafea, faina si cacao
- Compozitia pentru fursecuri cu cafea se amesteca cateva minute pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate
- Se incalzeste cuptorul la 170°C la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Se pregateste tava mare de la cuptor in care se pune hartie de copt
- Cu o lingurita se iau cantitati egale de aluat 12g, pentru precizie se foloseste un cantar electronic, care se modeleaza in palma in forma alungita si se asaza in tava. Linia specifica boabelor de cafea se formeaza cu o scobitoare sau bat pentru frigarui(eu am folosit partea mai groasa a unei spatule de plastic pentru aluat), se apasa pe lungimea fursecurilor formand un sant adanc
- Se introduce tava la cuptor, fursecurile cu cafea se coc 17min la 170°C
- Fursecurile coapte se lasa sa se raceasca in tava apoi se pot aranja pe farfurie pentru servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert