Drob din piept de pui cu ciuperci

Pui 1982 Ultima actualizare: Oct 16, 2023 Creat: Apr 05, 2023
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Drob din piept de pui cu ciuperci, reteta de drob cu ciuperci, carne de pui si ardei capia copt, ceapa si usturoi verde. O alternativa pentru traditionalul drob de miel, aperitiv nelipsit de Paste, alaturi de alte preparate traditionale. Acest drob din piept de pui poate fi pregatit oricand, este minunat ca aperitiv pentru diferite mese festive, servit la mic dejun sau gustare intr-o zi obisnuita. Recomand si reteta de drob de pui Drob de pui pentru masa de Pasti

Ingrediente

  • Ingrediente pentru drob

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pune pieptul de pui, acesta se lasa la fiert la foc potrivit, se spumeaza la nevoie, apoi se adauaga 2 lingurite de sare, frunza de dafin si cateva boabe de piper
  2. Intre timp se calesc ciupercile, intr-o tigaie se pune untul la topit, apoi se adauaga ciupercile spalate in prealabil si taiate in felii subtiri. Ciupercile se tin pe foc pana cand apa scade complet, apoi se lasa la racit
  3. Ardeiul capia copt se decojeste, se curata de seminte si cotor apoi se lasa la scurs intr-o sita
  4. Cand pieptul de pui este fiert, se scoate pe o farfurie si se lasa cateva minute bune la racit, apoi se taie in cubulete cat mai mici
  5. Intr-un vas mai mare se pun ciupercile calite, pieptul de pui taiat in cubulete, ardeiul capia copt taiat in cubulete, frunzele tocate de marar si patrunjel, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, sare si piper se pune dupa gust, la final se adauga cele 5 oua batute in prealabil
  6. Compozitia pentru drob de pui cu ciuperci se amesteca de cateva ori astfel incat toate ingredientele sa fie bine incorporate, apoi se pune intr-o tava de chec cu dimensiunea de 30x11x7cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se niveleaza. Cand se pune compozitia pentru drob in tava, se apasa cu o lingura deoarece ingredientele trebuie sa fie bine presate astfel incat la final, drobul sa poata fi taiat frumos
  7. Drobul din piept de pui cu ciuperci se tine in cuptor, 30-40min, cuptor preincalzit la 200°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie, 15-20min cu tava acoperita cu hartie de copt apoi se ia hartia ca sa se rumeneasca frumos

Drob din piept de pui cu ciuperci



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Drob din piept de pui cu ciuperci, reteta de drob cu ciuperci, carne de pui si ardei capia copt, ceapa si usturoi verde. O alternativa pentru traditionalul drob de miel, aperitiv nelipsit de Paste, alaturi de alte preparate traditionale. Acest drob din piept de pui poate fi pregatit oricand, este minunat ca aperitiv pentru diferite mese festive, servit la mic dejun sau gustare intr-o zi obisnuita. Recomand si reteta de drob de pui Drob de pui pentru masa de Pasti

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba se pune pieptul de pui, acesta se lasa la fiert la foc potrivit, se spumeaza la nevoie, apoi se adauaga 2 lingurite de sare, frunza de dafin si cateva boabe de piper
  2. Intre timp se calesc ciupercile, intr-o tigaie se pune untul la topit, apoi se adauaga ciupercile spalate in prealabil si taiate in felii subtiri. Ciupercile se tin pe foc pana cand apa scade complet, apoi se lasa la racit
  3. Ardeiul capia copt se decojeste, se curata de seminte si cotor apoi se lasa la scurs intr-o sita
  4. Cand pieptul de pui este fiert, se scoate pe o farfurie si se lasa cateva minute bune la racit, apoi se taie in cubulete cat mai mici
  5. Intr-un vas mai mare se pun ciupercile calite, pieptul de pui taiat in cubulete, ardeiul capia copt taiat in cubulete, frunzele tocate de marar si patrunjel, ceapa si usturoiul verde tocate marunt, sare si piper se pune dupa gust, la final se adauga cele 5 oua batute in prealabil
  6. Compozitia pentru drob de pui cu ciuperci se amesteca de cateva ori astfel incat toate ingredientele sa fie bine incorporate, apoi se pune intr-o tava de chec cu dimensiunea de 30x11x7cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt, apoi se niveleaza. Cand se pune compozitia pentru drob in tava, se apasa cu o lingura deoarece ingredientele trebuie sa fie bine presate astfel incat la final, drobul sa poata fi taiat frumos
  7. Drobul din piept de pui cu ciuperci se tine in cuptor, 30-40min, cuptor preincalzit la 200°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie, 15-20min cu tava acoperita cu hartie de copt apoi se ia hartia ca sa se rumeneasca frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile