Desert rapid la pahar cu mere caramelizate, crema de mascarpone cu frisca si biscuiti digestivi, reteta de desert rapid, aromat si delicios. Acest desert facut in casa din ingrediente la indemana poate fi pregatit cand avem pofta de un desert lejer dupa masa de pranz sau de sarbatori cand pregatim mai multe feluri de mancare, timpul este limitat si nu vrem sa pierdem prea mult timp prin bucatarie.
Mod de preparare
- Merele spalate, decojite si curatate de cotor si seminte se taie in cubulete mici
- Intr-o tigaie incinsa se pun merele, scortisoara si 4-5 linguri de zahar, daca merele sunt putin mai acre se mai poate adauga zahar
- Merele se caramelizeaza la foc potrivit, se amesteca ocazional iar cand se formeaza siropul dupa primele minute de gatire, se adauga si untul. Merele se tin pe foc aprox 10-15min sau pana cand se inmoaie putin. Daca merele folosite pentru desert sunt mai putin zemoase, in timpul fierberii se adauga putina apa astfel incat la final sa obtineti bucatele de mere frumos caramelizate si un sos delicios si aromat. La final se opreste focul si se lasa merele caramelizate la racit
- Cat timp merele stau la racit, se macina biscuitii la robot si se pregateste crema de mascarpone cu frisca
- Intr-un vas mai adanc, se mixeaza frisca lichida, mascarpone si zaharul pudra, timp de cateva minute sau pana cand se obtine o crema ferma
- Merele caramelizate si complet racite, biscuitii macinati si crema de mascarpone se aseaza in straturi si se repartizeaza in mod egal in paharele pentru desert pregatite in prealabil. Pentru un aspect mai placut crema de mascarpone cu frisca, se poate repartiza in pahare cu ajutorul unui pos dui zimtat
Desert rapid la pahar cu mere caramelizate mascarpone si frisca
- Portii: 6
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Desert rapid la pahar cu mere caramelizate, crema de mascarpone cu frisca si biscuiti digestivi, reteta de desert rapid, aromat si delicios. Acest desert facut in casa din ingrediente la indemana poate fi pregatit cand avem pofta de un desert lejer dupa masa de pranz sau de sarbatori cand pregatim mai multe feluri de mancare, timpul este limitat si nu vrem sa pierdem prea mult timp prin bucatarie.
Ingrediente
Mod de preparare
- Merele spalate, decojite si curatate de cotor si seminte se taie in cubulete mici
- Intr-o tigaie incinsa se pun merele, scortisoara si 4-5 linguri de zahar, daca merele sunt putin mai acre se mai poate adauga zahar
- Merele se caramelizeaza la foc potrivit, se amesteca ocazional iar cand se formeaza siropul dupa primele minute de gatire, se adauga si untul. Merele se tin pe foc aprox 10-15min sau pana cand se inmoaie putin. Daca merele folosite pentru desert sunt mai putin zemoase, in timpul fierberii se adauga putina apa astfel incat la final sa obtineti bucatele de mere frumos caramelizate si un sos delicios si aromat. La final se opreste focul si se lasa merele caramelizate la racit
- Cat timp merele stau la racit, se macina biscuitii la robot si se pregateste crema de mascarpone cu frisca
- Intr-un vas mai adanc, se mixeaza frisca lichida, mascarpone si zaharul pudra, timp de cateva minute sau pana cand se obtine o crema ferma
- Merele caramelizate si complet racite, biscuitii macinati si crema de mascarpone se aseaza in straturi si se repartizeaza in mod egal in paharele pentru desert pregatite in prealabil. Pentru un aspect mai placut crema de mascarpone cu frisca, se poate repartiza in pahare cu ajutorul unui pos dui zimtat
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert