Desert la pahar cu mascarpone si sos de zmeura, reteta simpla si rapida pentru desert la pahar fara coacere, cu fructe la alegere, proaspete sau congelate, zmeura, capsuni, fructe de padure. Desert la pahar usor de facut, potrivit pentru zilelel calduroase de vara, diferite evenimente in famiie cu ingrediente simple, ieftine si accesibile.
Desert la pahar cu mascarpone si sos de zmeura
- Portii: 6
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Desert la pahar cu mascarpone si sos de zmeura, reteta simpla si rapida pentru desert la pahar fara coacere, cu fructe la alegere, proaspete sau congelate, zmeura, capsuni, fructe de padure. Desert la pahar usor de facut, potrivit pentru zilelel calduroase de vara, diferite evenimente in famiie cu ingrediente simple, ieftine si accesibile.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o craticioara se pune la fiert zaharul impreuna cu zmeura congelata sau proaspata, zmeura proaspata se spala in prealabil sub jet de apa rece
- Compozitia se tine pe foc aprox 10min, apoi se strecoara printr-o sita deasa, sosul de zmeura se lasa la racit la temperatura camerei. Daca se foloseste zmeura proaspata se adauga peste fructe cateva linguri de apa pentru a avea suficient lichid pentru fierbere
- Cand sosul de zmeura s-a racit se pregateste crema de mascarpone cu frisca
- Intr-un vas se pune crema de branza mascarpone de la frigider, zaharul pudra si frisca lichida de la frigider
- Crema de mascarpone se mixeaza cateva minute pana cand se obtine o crema densa si ferma
- Cu ajutorul unui pos cu dui zimtat se aseaza in straturi pe fundul paharelor, un strat de crema, un piscot rupt in bucati mici, sos de zmeura, din nou un strat de crema, piscot si sos de zmeura, la final se decoreaza cu crema ramasa, zmeura proaspata si frunze de menta
- Desertul la pahar fara coacere cu crema de mascarpone, frisca si sos de zmeura se pastreaza la rece pana la servire