Desert la pahar cu crema de mascarpone, frisca si sos de caramel

Desert 8926 Ultima actualizare: Nov 14, 2021 Creat: Nov 14, 2021
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Desert rapid la pahar fara coacere cu crema de mascarpone, frisca si sos de caramel. Un desert delicios cu sos de caramel facut in casa, arahide prajite si biscuiti digestivi. Deserturile la pahar impresioneaza atat prin aspect dar si prin modul rapid de preparare. Combinatia de frisca, caramel si mascarpone este atat de reusita incat cu greu te poti opri la o singura portie. Arahidele prajite si nesarate dau un gust aparte iar biscuitii digestivi au rolul de a da consistenta necesara unui desert la pahar. Arahidele prajite pot fi inlocuite cu alune sau samburi de nuca, dupa preferinte. De asemenea pentru decor puteti folosi fulgi de ciocolata, sos de ciocolata sau diferite ornamente pentru prajituri.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sos de caramel
  • Ingrediente pentru crema de mascarpone cu frisca
  • Ingrediente amestec de biscuiti cu arahide

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita mica, mai adanca, am pus zaharul la topit. Am asteptat sa se topeasca zaharul pana cand acesta a devenit brun-auriu. In tot acest timp nu am amestecat doar am clatinat usor cratita ca sa se topeasca toate cristalele de zahar. Imediat cum am obtinut culoarea dorita am turnat frisca lichida si am amestecat energic pret de cateva minute pana cand caramelul s-a topit complet, apoi am adaugat untul si am amestecat din nou cateva minute pana cand am obtinut un sos fin. Am turnat sosul de caramel intr-un vas mai mic si l-am lasat la racit la temperatura camerei
  2. Am macinat la robot biscuitii impreuna cu arahidele pana cand am obtinut o compozitie fainoasa
  3. Separat intr-un vas mai adanc am turnat frisca lichida, am pus zaharul pudra si 250g de mascarpone. Am mixat compozitia pret de cateva minute, cand frisca a fost pe jumatate batuta, am turnat sosul de caramel si am continuat mixarea alte cateva minute pana cand am obtinut o crema fina si densa
  4. Pentru acest desert simplu si rapid la pahar eu am folosit pahare de whisky, in care pentru inceput am pus doua linguri de biscuti digestivi macinati, crema am pus-o in prealabil intr-un pos( daca nu aveti pos, crema poate fi pusa si cu lingura), am pus un prim strat de crema, din nou biscuti si crema. Am ornat desertul cu arahide tocate la cutit

Desert la pahar cu crema de mascarpone, frisca si sos de caramel



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Desert rapid la pahar fara coacere cu crema de mascarpone, frisca si sos de caramel. Un desert delicios cu sos de caramel facut in casa, arahide prajite si biscuiti digestivi. Deserturile la pahar impresioneaza atat prin aspect dar si prin modul rapid de preparare. Combinatia de frisca, caramel si mascarpone este atat de reusita incat cu greu te poti opri la o singura portie. Arahidele prajite si nesarate dau un gust aparte iar biscuitii digestivi au rolul de a da consistenta necesara unui desert la pahar. Arahidele prajite pot fi inlocuite cu alune sau samburi de nuca, dupa preferinte. De asemenea pentru decor puteti folosi fulgi de ciocolata, sos de ciocolata sau diferite ornamente pentru prajituri.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita mica, mai adanca, am pus zaharul la topit. Am asteptat sa se topeasca zaharul pana cand acesta a devenit brun-auriu. In tot acest timp nu am amestecat doar am clatinat usor cratita ca sa se topeasca toate cristalele de zahar. Imediat cum am obtinut culoarea dorita am turnat frisca lichida si am amestecat energic pret de cateva minute pana cand caramelul s-a topit complet, apoi am adaugat untul si am amestecat din nou cateva minute pana cand am obtinut un sos fin. Am turnat sosul de caramel intr-un vas mai mic si l-am lasat la racit la temperatura camerei
  2. Am macinat la robot biscuitii impreuna cu arahidele pana cand am obtinut o compozitie fainoasa
  3. Separat intr-un vas mai adanc am turnat frisca lichida, am pus zaharul pudra si 250g de mascarpone. Am mixat compozitia pret de cateva minute, cand frisca a fost pe jumatate batuta, am turnat sosul de caramel si am continuat mixarea alte cateva minute pana cand am obtinut o crema fina si densa
  4. Pentru acest desert simplu si rapid la pahar eu am folosit pahare de whisky, in care pentru inceput am pus doua linguri de biscuti digestivi macinati, crema am pus-o in prealabil intr-un pos( daca nu aveti pos, crema poate fi pusa si cu lingura), am pus un prim strat de crema, din nou biscuti si crema. Am ornat desertul cu arahide tocate la cutit

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile