Desert la pahar cu ciocolata si crema de mascarpone cu frisca

Desert 8408 Ultima actualizare: Mar 21, 2021 Creat: Mar 21, 2021
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: -
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Desert rapid la pahar cu crema de mascarpone si frisca, sos de ciocolata si piscoturi. O reteta rapida si simplu de facut pentru un desert delicios care intruneste toate cerintele si care poate fi servit indiferent de anotimp. Pentru o aroma in plus, piscoturile pot fi inmuiate in cafea, cappuccino, lapte sau sampanie, eu am preferat ceva mai simplu. De asemeanea pentru aspect si gust mai deosebit se pot folosi si fructe proaspete sau din conserva, depinde cum va place. 

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru crema de mascarpone cu frisca
  • Ingrediente pentru sosul de ciocolata
  • In plus

Mod de preparare

  1. Pregatim paharele in care urmeaza sa punem desertul(6 pahare)
  2. Pentru crema de mascarpone cu frisca vom folosi un vas putin mai mare in care punem frisca rece de la frigidee, mixam impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pudra pentru aprox 2-3min apoi punem cele 250g de mascarpone si mixam 3-4min sau pana cand obtinem o crema densa
  3. Pentru sosul de ciocolata se pune frisca lichida la incalzit, se tine pe foc pana la primul clocot apoi se toarna peste Nutella si ciocolata taiata bucati foarte mici, se amesteca pana cand ciocolata este complet topita
  4. In fiecare pahar se pun 2 piscoturi rupte in bucati mai mici, crema de mascarpone si sosul de ciocolata, nu exista o anumita ordine care trebuie respectata, puteti pune crema, piscoturile si sosul de ciocolata sau piscot, crema, piscot si sos, indiferent ce varianta alegeti, inainte sa puneti sosul, paharele in care ati pus crema se tin 10min la frigider, eu am ales ultima varianta si cea mai rapida, cat timp paharele au stat la rece am pregatit sosul de ciocolata si astfel am economisit timp
  5. Desertul se tine la rece 2-3h inainte de servire

Desert la pahar cu ciocolata si crema de mascarpone cu frisca



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: -
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Desert rapid la pahar cu crema de mascarpone si frisca, sos de ciocolata si piscoturi. O reteta rapida si simplu de facut pentru un desert delicios care intruneste toate cerintele si care poate fi servit indiferent de anotimp. Pentru o aroma in plus, piscoturile pot fi inmuiate in cafea, cappuccino, lapte sau sampanie, eu am preferat ceva mai simplu. De asemeanea pentru aspect si gust mai deosebit se pot folosi si fructe proaspete sau din conserva, depinde cum va place. 

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pregatim paharele in care urmeaza sa punem desertul(6 pahare)
  2. Pentru crema de mascarpone cu frisca vom folosi un vas putin mai mare in care punem frisca rece de la frigidee, mixam impreuna cu esenta de vanilie si zaharul pudra pentru aprox 2-3min apoi punem cele 250g de mascarpone si mixam 3-4min sau pana cand obtinem o crema densa
  3. Pentru sosul de ciocolata se pune frisca lichida la incalzit, se tine pe foc pana la primul clocot apoi se toarna peste Nutella si ciocolata taiata bucati foarte mici, se amesteca pana cand ciocolata este complet topita
  4. In fiecare pahar se pun 2 piscoturi rupte in bucati mai mici, crema de mascarpone si sosul de ciocolata, nu exista o anumita ordine care trebuie respectata, puteti pune crema, piscoturile si sosul de ciocolata sau piscot, crema, piscot si sos, indiferent ce varianta alegeti, inainte sa puneti sosul, paharele in care ati pus crema se tin 10min la frigider, eu am ales ultima varianta si cea mai rapida, cat timp paharele au stat la rece am pregatit sosul de ciocolata si astfel am economisit timp
  5. Desertul se tine la rece 2-3h inainte de servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile