Cruffins - croissant cu crema de ciocolata

Patiserie 1216 Ultima actualizare: Feb 13, 2020 Creat: Dec 22, 2019
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta pentru cruffins, croissant facut in casa cu crema de ciocolata pare o reteta migaloasa cu un mod de preparare complicat, va asigur ca nu este chiar atat de greu de realizat. Urmati pasii retetei si pozele din galerie si veti vedea cat de usor se poate pregati un desert deosebit cu un gust pronuntat de ciocolata. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru crema de ciocolata fiarta

Mod de preparare

  1. Se pune drojdia la hidratat in laptele caldut pentru 6min
  2. Intr-un vas pentru framantare se pune faina si restul ingredientelor pentru aluat
  3. Se toarna laptele si drojdia si se incepe framantarea, eu am framantat aluatul la robot, viteza 1 pentru aprox 20min, sau pana cand vedeti ca aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului
  4. Acoperim vasul cu folie alimentara si un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc caldut pentru 1h
  5. Pentru crema de ciocolata fiarta vom proceda in felul urmator, se pune cacao, lapte, unt, faina, zahar si praful de sare intr-o craticioara cu fund dublu
  6. Fierbem crema pana cand se ingroasa destul de mult, crema trebuie sa fie ferma si omogena sa nu curga de pe lingura, aprox 8-9min, cat timp crema este pe foc se amesteca tot timpul
  7. Oprim focul si punem ciocolata cu lapte, amestecam de cateva ori pana cand observam ca ciocolata este topita, lasam crema la racit
  8. Intindem aluatul dospit cu sucitorul pe planul de lucru infainat, grosimea aluatului sa fie de 1cm
  9. Punem crema de ciocolata racita peste aluat si o intindem pe aproape toata suprafata aluatului(vezi poza din galerie)
  10. Partile laterale ale aluatului se suprapun se apasa aluatul cu palmele de cateva ori si aducem o parte laterala la mijloc
  11. Intoarcem aluatul pe planul de lucru astfel incat sa putem sa-l intindem cu sucitorul, intindem aluatul de forma unui dreptunghi, aducem partea de sus a aluatului peste partea de jos, intindem aluatul cu sucitorul( pastram forma dreptunghiulara), aducem partea de jos peste partea de sus a aluatului si intindem cu sucitorul
  12. Rulam aluatul si ii dam forma unui sul
  13. Cu un cutit bine ascutit vom taia 12buc egale, pe care le vom pune in formele pentru muffins, formele pentru muffins trebuie sa fie ceva mai mari decat formele obisnuite, deoarece aluatul va creste destul de mult in timpul coacerii, eu folosesc forme pentru muffins din silicon
  14. Croissanturile se coc la 170°C pentru 25-30min, la cuptorul electric, program cu ventilatie

Cruffins - croissant cu crema de ciocolata



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta pentru cruffins, croissant facut in casa cu crema de ciocolata pare o reteta migaloasa cu un mod de preparare complicat, va asigur ca nu este chiar atat de greu de realizat. Urmati pasii retetei si pozele din galerie si veti vedea cat de usor se poate pregati un desert deosebit cu un gust pronuntat de ciocolata. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pune drojdia la hidratat in laptele caldut pentru 6min
  2. Intr-un vas pentru framantare se pune faina si restul ingredientelor pentru aluat
  3. Se toarna laptele si drojdia si se incepe framantarea, eu am framantat aluatul la robot, viteza 1 pentru aprox 20min, sau pana cand vedeti ca aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului
  4. Acoperim vasul cu folie alimentara si un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc caldut pentru 1h
  5. Pentru crema de ciocolata fiarta vom proceda in felul urmator, se pune cacao, lapte, unt, faina, zahar si praful de sare intr-o craticioara cu fund dublu
  6. Fierbem crema pana cand se ingroasa destul de mult, crema trebuie sa fie ferma si omogena sa nu curga de pe lingura, aprox 8-9min, cat timp crema este pe foc se amesteca tot timpul
  7. Oprim focul si punem ciocolata cu lapte, amestecam de cateva ori pana cand observam ca ciocolata este topita, lasam crema la racit
  8. Intindem aluatul dospit cu sucitorul pe planul de lucru infainat, grosimea aluatului sa fie de 1cm
  9. Punem crema de ciocolata racita peste aluat si o intindem pe aproape toata suprafata aluatului(vezi poza din galerie)
  10. Partile laterale ale aluatului se suprapun se apasa aluatul cu palmele de cateva ori si aducem o parte laterala la mijloc
  11. Intoarcem aluatul pe planul de lucru astfel incat sa putem sa-l intindem cu sucitorul, intindem aluatul de forma unui dreptunghi, aducem partea de sus a aluatului peste partea de jos, intindem aluatul cu sucitorul( pastram forma dreptunghiulara), aducem partea de jos peste partea de sus a aluatului si intindem cu sucitorul
  12. Rulam aluatul si ii dam forma unui sul
  13. Cu un cutit bine ascutit vom taia 12buc egale, pe care le vom pune in formele pentru muffins, formele pentru muffins trebuie sa fie ceva mai mari decat formele obisnuite, deoarece aluatul va creste destul de mult in timpul coacerii, eu folosesc forme pentru muffins din silicon
  14. Croissanturile se coc la 170°C pentru 25-30min, la cuptorul electric, program cu ventilatie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile