Rulouri cu Nutella

Patiserie 779 Ultima actualizare: Nov 22, 2020 Creat: Nov 22, 2020
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 2h 25min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Rulouri cu Nutella un desert dulce apreciat de toata familia. Nu este o reteta greu de realizat, in galeria de poze de mai sus puteti urmari pasii pe care ii aveti de facut. Aceste croissante sau rulouri cu Nutella sunt excelente pentru micul dejun sau gustarea intre mese sau oricand aveti pofta de ceva dulce facut in casa.

Ingrediente

  • In plus
  • Optional

Mod de preparare

  1. Faina cantarita se pune in vasul pentru framantare, se face o mica adancitura in mijloc si punem sarea, laptele caldut, uleiul, zaharul si drojdia uscata, amestecam usor de cateva ori si lasam la dospit 10min
  2. Dupa 10min, pornim robotul pe viteza medie adaugam oul intreg si framantam aluatul 10-15min
  3. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la dospit 1h
  4. Impartim aluatul in doua parti egale, fiecare parte se intinde cu sucitorul
  5. Ungem prima foaie pe toata suprafata cu unt topit, punem a doua foaie peste prima si o ungem cu unt, aducem partea din dreapta a foilor la mijloc si o ungem cu unt, apoi partea din stanga vine la mijloc, ungem cu unt, partea de sus o aducem la mijloc, ungem cu unt si ultima parte cea de jos o aducem la mijloc si o un ungem cu unt, acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam la dospit 30min la temperatura camerei(vezi galeria foto)
  6. Intindem foaia de aluat cu o grosime de 1-2mm si o impartim in 12 bucati egale
  7. Pe fiecare bucata de aluat se pune 1 lingurita de Nuttela, se ruleaza sub forma unui rulou se aseaza in tava pentru cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, rulourile astfel formate se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min
  8. Intre timp incingem cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  9. Croissantele cu Nutella se coc 20-25min
  10. Se pudreaza cu zahar pudra cand s-au racit complet sau se ung cu miere de albine cat timp sunt inca calde

Rulouri cu Nutella



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 2h 25min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Rulouri cu Nutella un desert dulce apreciat de toata familia. Nu este o reteta greu de realizat, in galeria de poze de mai sus puteti urmari pasii pe care ii aveti de facut. Aceste croissante sau rulouri cu Nutella sunt excelente pentru micul dejun sau gustarea intre mese sau oricand aveti pofta de ceva dulce facut in casa.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Faina cantarita se pune in vasul pentru framantare, se face o mica adancitura in mijloc si punem sarea, laptele caldut, uleiul, zaharul si drojdia uscata, amestecam usor de cateva ori si lasam la dospit 10min
  2. Dupa 10min, pornim robotul pe viteza medie adaugam oul intreg si framantam aluatul 10-15min
  3. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la dospit 1h
  4. Impartim aluatul in doua parti egale, fiecare parte se intinde cu sucitorul
  5. Ungem prima foaie pe toata suprafata cu unt topit, punem a doua foaie peste prima si o ungem cu unt, aducem partea din dreapta a foilor la mijloc si o ungem cu unt, apoi partea din stanga vine la mijloc, ungem cu unt, partea de sus o aducem la mijloc, ungem cu unt si ultima parte cea de jos o aducem la mijloc si o un ungem cu unt, acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam la dospit 30min la temperatura camerei(vezi galeria foto)
  6. Intindem foaia de aluat cu o grosime de 1-2mm si o impartim in 12 bucati egale
  7. Pe fiecare bucata de aluat se pune 1 lingurita de Nuttela, se ruleaza sub forma unui rulou se aseaza in tava pentru cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, rulourile astfel formate se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min
  8. Intre timp incingem cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  9. Croissantele cu Nutella se coc 20-25min
  10. Se pudreaza cu zahar pudra cand s-au racit complet sau se ung cu miere de albine cat timp sunt inca calde

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile