Cremes cu crema de vanilie si foi pentru cremsnit din comert. Din copilarie, cremesul a fost si va ramane desertul meu preferat, pur si simplu il ador, fara sa exagerez. Pentru aceasta reteta de cremes, cremsnit sau crempita, am folosit foi din comert pe care le recomad cu toata increderea, sunt foi pentru cremsnit de la Romcherie, le gasiti la Selgros, ambalate in cutii de carton.
Mod de preparare
- Foile pentru cremsnit din comert cu dimensiunea de 34x27cm, se taie in doua pe mijloc, astfel se obtin 4 foi mai mici cu dimensiunea de 17x13,5cm, trei foi raman intregi, a patra foaie se faramiteaza cat mai marunt. Foile se taie cu un cutit cu lama zimtata sau cutit foarte bine ascutit
- Pentru crema de vanilie, se mixeaza o spuma tare din 6 albusuri si 130g zahar, apoi se lasa deoparte. Din cantitatea totala de lapte(1L), 300ml de lapte rece se amesteca cu praful de budinca si cele 6 galbenusuri. Intr-un vas se pune praful de budinca, se adauga treptat laptele rece si se amesteca cu telul pana cand budinca este complet dizolvata, apoi se adauga pe rand, galbenusurile si se amesteca bine cu telul pana cand se obtine o compozitie fina fara cocoloase
- Separat intr-o cratita cu fund dublu se pune la incalzit restul de lapte (700ml) impreuna cu restul de zahar(150g), cand laptele este fierbinte si zaharul complet dizolvat se toarna in fir subtire, compozitia obtinuta din galbenusuri si budinca, in tot acest timp se amesteca energic cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Crema de vanilie se tine pe foc, 10min, timp in care se amesteca continuu cu telul
- Dupa 10min, se opreste focul, se adauga treptat in crema fierbinte, spuma de albusuri mixata in prealabil, crema se amesteca cu telul pana cand toata spuma de albusuri este bine incorporata si se obtine o crema fina si pufoasa
- Crema de vanilie se imparte ochiometric in 3 parti, pe prima foaie pentru cremsnit se intinde uniform o parte din crema, urmeaza a doua foaie, aceasta se apasa usor, se intinde a doua parte de crema de vanilie apoi se pune a treia foaia si restul de crema. Peste ultimul strat de crema se presara foaia faramitata, apoi se presara zahar pudra
- Prajitura cremes cu crema de vanilie, se tine la frigider cateva ore bune sau pana a doua, in acest fel foile se inmoaie si cremesul poate fi taiat frumos
Cremes cu crema de vanilie
- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 10min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cremes cu crema de vanilie si foi pentru cremsnit din comert. Din copilarie, cremesul a fost si va ramane desertul meu preferat, pur si simplu il ador, fara sa exagerez. Pentru aceasta reteta de cremes, cremsnit sau crempita, am folosit foi din comert pe care le recomad cu toata increderea, sunt foi pentru cremsnit de la Romcherie, le gasiti la Selgros, ambalate in cutii de carton.
Ingrediente
Mod de preparare
- Foile pentru cremsnit din comert cu dimensiunea de 34x27cm, se taie in doua pe mijloc, astfel se obtin 4 foi mai mici cu dimensiunea de 17x13,5cm, trei foi raman intregi, a patra foaie se faramiteaza cat mai marunt. Foile se taie cu un cutit cu lama zimtata sau cutit foarte bine ascutit
- Pentru crema de vanilie, se mixeaza o spuma tare din 6 albusuri si 130g zahar, apoi se lasa deoparte. Din cantitatea totala de lapte(1L), 300ml de lapte rece se amesteca cu praful de budinca si cele 6 galbenusuri. Intr-un vas se pune praful de budinca, se adauga treptat laptele rece si se amesteca cu telul pana cand budinca este complet dizolvata, apoi se adauga pe rand, galbenusurile si se amesteca bine cu telul pana cand se obtine o compozitie fina fara cocoloase
- Separat intr-o cratita cu fund dublu se pune la incalzit restul de lapte (700ml) impreuna cu restul de zahar(150g), cand laptele este fierbinte si zaharul complet dizolvat se toarna in fir subtire, compozitia obtinuta din galbenusuri si budinca, in tot acest timp se amesteca energic cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Crema de vanilie se tine pe foc, 10min, timp in care se amesteca continuu cu telul
- Dupa 10min, se opreste focul, se adauga treptat in crema fierbinte, spuma de albusuri mixata in prealabil, crema se amesteca cu telul pana cand toata spuma de albusuri este bine incorporata si se obtine o crema fina si pufoasa
- Crema de vanilie se imparte ochiometric in 3 parti, pe prima foaie pentru cremsnit se intinde uniform o parte din crema, urmeaza a doua foaie, aceasta se apasa usor, se intinde a doua parte de crema de vanilie apoi se pune a treia foaia si restul de crema. Peste ultimul strat de crema se presara foaia faramitata, apoi se presara zahar pudra
- Prajitura cremes cu crema de vanilie, se tine la frigider cateva ore bune sau pana a doua, in acest fel foile se inmoaie si cremesul poate fi taiat frumos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert