Crema de zahar ars la pahar

Desert 290 Ultima actualizare: Apr 26, 2021 Creat: Apr 25, 2021
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 60min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Crema de zahar ars, reteta simpla pentru un desert fin si cremos la pahar. Pentru ca mi-a placut foarte mult am facut acest desert de doua ori. Prima data am impartit crema in 6 pahare de 250ml, dar am redus cantitatea de caramel, am facut caramel doar din 80g de zahar si 20ml de apa, ies mai multe portii dar mici. A doua oara am dublat cantitatea de zahar si apa pentru caramel, adica am pus 160g de zahar si 40ml de apa si am impartit crema in 4 pahare tot de 250ml fiecare, ies portii mai putine dar putin mai mari. Indiferent pentru care varianta optati trebuie sa tineti cont de cantitatea apei fierbinte pe care o turnati in tava, aceasta trebuie sa ajunga pana la jumatatea paharului si nu trebuie sa clocoteasca cat timp sta in tava la cuptor, iar temperatura cuptorului sa fie de 150°C. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru caramel(pt. 4 pahare de 250ml)
  • Ingrediente pentru crema de oua

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc 4 pahare de 250ml, care se pun intr-o tava mai mica cu peretii inalti sau un vas termorezistent cu peretii inalti
  2. Intr-o craticioara se pune zaharul(160g) si apa(40ml), zaharul se topeste la foc mediu pana cand capata o culoare aurie, se amesteca din cand in cand astfel incat sa nu se arda, apoi se toarna in cantitati egale in pahare si se lasa la racit
  3. Se incalzeste cuptorul la 150°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  4. Se pune apa la fiert, trebuie sa luati in considerare ca apa clocotita se toarna in tava si trebuie sa ajunga pana la jumatatea paharului
  5. Intr-un vas mai mic se bat cele 3 oua intregi impreuna cu cele 3 galbenusuri
  6. Intr-o craticioara se pune la incalzit laptele si zaharul, acesta se tine pe foc pana cand zaharul este topit complet dar fara ca laptele sa fiarba in clocot, amestecati destul de des si la primii aburi luati cratita de pe foc
  7. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste ouale batute, in acest timp compozitia se amesteca energic cu telul, tot acum se pune si esenta de vanilie
  8. Compozitia de oua cu lapte se strecoara printr-o sita deasa, apoi se toarna in pahare
  9. Cu grija se toarna apa clocotita in tava, aceasta trebuie sa ajunga pana la jumatatea paharul, apoi se introduce tava in cuptor
  10. Crema de zahar ars se tine intre 50-60min la cuptor apoi se scoate tava si se lasa la temperatura camerei 10-15min
  11. Paharele cu crema de zahar se scot din tava se aseaza pe o farfurie sau platou apoi se tin la frigider minim 5h sau peste noapte, inainte de servire
  12. Inainte de a rasturna crema pe farfurie, se desprinde cu grija, cu un cutit de pe marginile paharului, se pune farfuria deasupra paharului apoi se rastoarna, prin rotiri usoare lasati crema sa cada din pahar pe farfurie

Crema de zahar ars la pahar



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 60min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Crema de zahar ars, reteta simpla pentru un desert fin si cremos la pahar. Pentru ca mi-a placut foarte mult am facut acest desert de doua ori. Prima data am impartit crema in 6 pahare de 250ml, dar am redus cantitatea de caramel, am facut caramel doar din 80g de zahar si 20ml de apa, ies mai multe portii dar mici. A doua oara am dublat cantitatea de zahar si apa pentru caramel, adica am pus 160g de zahar si 40ml de apa si am impartit crema in 4 pahare tot de 250ml fiecare, ies portii mai putine dar putin mai mari. Indiferent pentru care varianta optati trebuie sa tineti cont de cantitatea apei fierbinte pe care o turnati in tava, aceasta trebuie sa ajunga pana la jumatatea paharului si nu trebuie sa clocoteasca cat timp sta in tava la cuptor, iar temperatura cuptorului sa fie de 150°C. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc 4 pahare de 250ml, care se pun intr-o tava mai mica cu peretii inalti sau un vas termorezistent cu peretii inalti
  2. Intr-o craticioara se pune zaharul(160g) si apa(40ml), zaharul se topeste la foc mediu pana cand capata o culoare aurie, se amesteca din cand in cand astfel incat sa nu se arda, apoi se toarna in cantitati egale in pahare si se lasa la racit
  3. Se incalzeste cuptorul la 150°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  4. Se pune apa la fiert, trebuie sa luati in considerare ca apa clocotita se toarna in tava si trebuie sa ajunga pana la jumatatea paharului
  5. Intr-un vas mai mic se bat cele 3 oua intregi impreuna cu cele 3 galbenusuri
  6. Intr-o craticioara se pune la incalzit laptele si zaharul, acesta se tine pe foc pana cand zaharul este topit complet dar fara ca laptele sa fiarba in clocot, amestecati destul de des si la primii aburi luati cratita de pe foc
  7. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire peste ouale batute, in acest timp compozitia se amesteca energic cu telul, tot acum se pune si esenta de vanilie
  8. Compozitia de oua cu lapte se strecoara printr-o sita deasa, apoi se toarna in pahare
  9. Cu grija se toarna apa clocotita in tava, aceasta trebuie sa ajunga pana la jumatatea paharul, apoi se introduce tava in cuptor
  10. Crema de zahar ars se tine intre 50-60min la cuptor apoi se scoate tava si se lasa la temperatura camerei 10-15min
  11. Paharele cu crema de zahar se scot din tava se aseaza pe o farfurie sau platou apoi se tin la frigider minim 5h sau peste noapte, inainte de servire
  12. Inainte de a rasturna crema pe farfurie, se desprinde cu grija, cu un cutit de pe marginile paharului, se pune farfuria deasupra paharului apoi se rastoarna, prin rotiri usoare lasati crema sa cada din pahar pe farfurie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile