Covrigei de casa cu unt, smantana si cascaval

Patiserie 43212 Ultima actualizare: Jun 28, 2024 Creat: Nov 21, 2021
  • Portii: 7
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Covrigei fragezi de casa cu cascaval, smantana si unt din aluat la rece fara praf de copt. Saratele fragede de casa cu unt pentru aperitiv ori cand avem pofta de ceva sarat. O reteta simpla de covrigei, foarte usor de facut, practic se framanta toate ingredientele apoi se da aluatul la rece pentru 1h. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o forma pentru covrigei dar la fel de bine aluatul poate fi taiat in patratele de 2x2cm sau cu un cutit zimtat pentru aluat formand clasicele saratele.

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot, se pune faina si untul rece taiat cubulete, se framanta o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga smantana, galbenusul de ou, sarea, cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici si 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  2. Aluatul pentru covrigei se framanta cateva minute pana cand devine cat de cat omogen, apoi se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru 1h sau pana cand aluatul este tare ca sa poata fi intins si taiat
  3. Intre timp se pregatesc tavile pentru copt. Aveti nevoie de doua tavi mari pentru cuptor, plus o tava mai mica. Din ingredientele de mai sus ies 70buc de covrigei
  4. Dupa o ora, se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu sucitorul, pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, aluatul trebuie sa aibe o grosime de 4-5mm, apoi se taie cu forma pentru covrigei(vezi galeria de poze de mai sus) si se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se procedeaza la fel pana la finalizare cu partile de aluat ramase
  5. Inainte de a fi pusi la cuptor, covrigeii de casa cu unt, cascaval si smantana se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi se presara cascaval razuit sau seminte de susan, chimen sau mac, la alegere
  6. Covrigeii de casa se coc 25min la 180°C in cuptorul preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Covrigei de casa cu unt, smantana si cascaval



  • Portii: 7
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Covrigei fragezi de casa cu cascaval, smantana si unt din aluat la rece fara praf de copt. Saratele fragede de casa cu unt pentru aperitiv ori cand avem pofta de ceva sarat. O reteta simpla de covrigei, foarte usor de facut, practic se framanta toate ingredientele apoi se da aluatul la rece pentru 1h. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o forma pentru covrigei dar la fel de bine aluatul poate fi taiat in patratele de 2x2cm sau cu un cutit zimtat pentru aluat formand clasicele saratele.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot, se pune faina si untul rece taiat cubulete, se framanta o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga smantana, galbenusul de ou, sarea, cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici si 1 pliculet de amoniu pentru prajituri
  2. Aluatul pentru covrigei se framanta cateva minute pana cand devine cat de cat omogen, apoi se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru 1h sau pana cand aluatul este tare ca sa poata fi intins si taiat
  3. Intre timp se pregatesc tavile pentru copt. Aveti nevoie de doua tavi mari pentru cuptor, plus o tava mai mica. Din ingredientele de mai sus ies 70buc de covrigei
  4. Dupa o ora, se scoate aluatul de la frigider si se intinde cu sucitorul, pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, aluatul trebuie sa aibe o grosime de 4-5mm, apoi se taie cu forma pentru covrigei(vezi galeria de poze de mai sus) si se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se procedeaza la fel pana la finalizare cu partile de aluat ramase
  5. Inainte de a fi pusi la cuptor, covrigeii de casa cu unt, cascaval si smantana se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi se presara cascaval razuit sau seminte de susan, chimen sau mac, la alegere
  6. Covrigeii de casa se coc 25min la 180°C in cuptorul preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile