- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de covridog sau crenvursti in aluat este o reteta simpla si rapida. Covridog cu aluat pufos serviti simpli, cu mustar sau ketchup sunt delicios pentru gustare sau cina. Crenvurstii in aluat se fac foarte usor, aluatul este elastic si se lucreaza usor. Pentru aceasta reteta puteti folosi crenvursti de porc, pui sau curcan.
Spor la treaba si pofta buna!
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluat se pun in vasul pentru framantare, se porneste robotul la viteza medie si se framanta aprox 15min sau pana cand obtinem un aluat elastic si omogen
- Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la temperatura camerei pentru 30min
- Dupa 30min aluatul se rastoarna pe planul de lucru si se imparte in 8 parti egale
- Fiecare parte de aluat se framanta in forma de bila, apoi se ia fiecare bila de aluat si se intinde cu sucitorul(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
- Aluatul intins se ruleaza incepand cu partea de jos(partea lunga) apoi se formeaza un cilindru. Cu ajutorul palmelor rulam cilindrul pe planul de lucru astfel incat sa obtinem un cilindru cu lungimea de 40-42cm. Lungimea este importanta deoarece avem nevoie de aluat pentru a putea inveli fiecare bucata de crenvursti
- Se ia o bucata de crenvursti si se inveleste in aluat apoi se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la temperatura camerei pentru 40-45min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric, selectati programul caldura sus-jos
- Inainte de a fi pusi la cuptor crenvurstii in aluat se ung cu galbenusul batut si 1 lingura de lapte, apoi se presara seminte de susan, chimen sau mac
- Crenvurstii in aluat se coc 25min la 190°C
Covridog, reteta simpla de crenvursti in aluat
- Portii: 8
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de covridog sau crenvursti in aluat este o reteta simpla si rapida. Covridog cu aluat pufos serviti simpli, cu mustar sau ketchup sunt delicios pentru gustare sau cina. Crenvurstii in aluat se fac foarte usor, aluatul este elastic si se lucreaza usor. Pentru aceasta reteta puteti folosi crenvursti de porc, pui sau curcan.
Spor la treaba si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluat se pun in vasul pentru framantare, se porneste robotul la viteza medie si se framanta aprox 15min sau pana cand obtinem un aluat elastic si omogen
- Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la temperatura camerei pentru 30min
- Dupa 30min aluatul se rastoarna pe planul de lucru si se imparte in 8 parti egale
- Fiecare parte de aluat se framanta in forma de bila, apoi se ia fiecare bila de aluat si se intinde cu sucitorul(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat)
- Aluatul intins se ruleaza incepand cu partea de jos(partea lunga) apoi se formeaza un cilindru. Cu ajutorul palmelor rulam cilindrul pe planul de lucru astfel incat sa obtinem un cilindru cu lungimea de 40-42cm. Lungimea este importanta deoarece avem nevoie de aluat pentru a putea inveli fiecare bucata de crenvursti
- Se ia o bucata de crenvursti si se inveleste in aluat apoi se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la temperatura camerei pentru 40-45min
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 190°C, la cuptorul electric, selectati programul caldura sus-jos
- Inainte de a fi pusi la cuptor crenvurstii in aluat se ung cu galbenusul batut si 1 lingura de lapte, apoi se presara seminte de susan, chimen sau mac
- Crenvurstii in aluat se coc 25min la 190°C
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie