- Portii: 12
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cosuletele cu nuca, gem si caise uscate sunt foarte usor de facut. Pentru aceste cosulete cu nuca aveti nevoie de o tava pentru briose sau forma din silicon pentru briose si cateva ingrediente simple. Sunt aromate, au aspect placut, aluatul fara praf de copt este fraged, nu sunt foarte dulci, numai bune de Craciun sau diferite evenimente in familie. In plus din aluatul ramas de la formarea cosuletelor se pot obtine cateva fursecuri fragede pe care le puteti unge cu gem de fructe la alegere.
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune faina, untul la temperatura camerei, zaharul, sarea si galbenusul Ingredientele pentru aluat se framanta pana cand se obtine un aluat omogen
- Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 1h
- Intre timp se pregateste umplutura cu nuca, caisele uscate si tocate marunt se amesteca cu nuca macinata, gemul de caise si cele trei lingurite de zahar
- Dupa o ora se scoate aluatul de la frigider si se intinde la o grosime de 4-5mm apoi se decupeaza 12buc de aluat cu un pahar sau forma rotunda cu diametrul de 8cm. Daca alautul este prea tare se lasa sa stea cateva minute la temperatura camerei ca sa poata fi intins uniform. Cu o forma pentru fursecuri se decupeaza 12buc de aluat, apoi cu o forma mai mica pentru fursecuri se decupeaza alte 12buc de aluat
- Formele rotunde se pun intr-o tava pentru briose unsa in prealabil cu unt si faina sau tava din silicon pentru briose, tava din silicon nu trebuie unsa cu unt si faina
- In fiecare cosulet se pune umplutura cu nuca, se formeaza bilute din umplutura apoi se preseaza usor cu degetele
- In fiecare cosulet se pune peste umplutura cu nuca o forma decupata mai mare, se unge cu albus apoi se pune o forma mai mica, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Cosuletele cu nuca si gem se coc 25-30min la 180°C, se lasa la racit in tava apoi se pudreaza cu zahar
- Din resturile de aluat ramase de la decupat se formeaza rapid o bila care se intinde la o grosime de 5mm apoi se taie cu diferite forme pentru fursecuri care se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Fursecurile se coc 10-15min la 180°C, dupa racire se ung cu gem de fructe la alegere si se formeaza perechi
Cosulete cu nuca, gem de caise si fructe uscate
- Portii: 12
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cosuletele cu nuca, gem si caise uscate sunt foarte usor de facut. Pentru aceste cosulete cu nuca aveti nevoie de o tava pentru briose sau forma din silicon pentru briose si cateva ingrediente simple. Sunt aromate, au aspect placut, aluatul fara praf de copt este fraged, nu sunt foarte dulci, numai bune de Craciun sau diferite evenimente in familie. In plus din aluatul ramas de la formarea cosuletelor se pot obtine cateva fursecuri fragede pe care le puteti unge cu gem de fructe la alegere.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune faina, untul la temperatura camerei, zaharul, sarea si galbenusul Ingredientele pentru aluat se framanta pana cand se obtine un aluat omogen
- Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 1h
- Intre timp se pregateste umplutura cu nuca, caisele uscate si tocate marunt se amesteca cu nuca macinata, gemul de caise si cele trei lingurite de zahar
- Dupa o ora se scoate aluatul de la frigider si se intinde la o grosime de 4-5mm apoi se decupeaza 12buc de aluat cu un pahar sau forma rotunda cu diametrul de 8cm. Daca alautul este prea tare se lasa sa stea cateva minute la temperatura camerei ca sa poata fi intins uniform. Cu o forma pentru fursecuri se decupeaza 12buc de aluat, apoi cu o forma mai mica pentru fursecuri se decupeaza alte 12buc de aluat
- Formele rotunde se pun intr-o tava pentru briose unsa in prealabil cu unt si faina sau tava din silicon pentru briose, tava din silicon nu trebuie unsa cu unt si faina
- In fiecare cosulet se pune umplutura cu nuca, se formeaza bilute din umplutura apoi se preseaza usor cu degetele
- In fiecare cosulet se pune peste umplutura cu nuca o forma decupata mai mare, se unge cu albus apoi se pune o forma mai mica, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Cosuletele cu nuca si gem se coc 25-30min la 180°C, se lasa la racit in tava apoi se pudreaza cu zahar
- Din resturile de aluat ramase de la decupat se formeaza rapid o bila care se intinde la o grosime de 5mm apoi se taie cu diferite forme pentru fursecuri care se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Fursecurile se coc 10-15min la 180°C, dupa racire se ung cu gem de fructe la alegere si se formeaza perechi
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert