Cornulete pufoase cu Nutella

Patiserie 12985 Ultima actualizare: Jan 08, 2020 Creat: Oct 06, 2019
  • Portii: 15 Persoane
  • Timp de preparare: 2h
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Reteta de cornulete cu Nutella, este o reteta destul de veche pe care o fac de multi ani. Pentru cei mici in special dar nu numai, desertul facut in casa este recomandat. Cand era mic baiatul meu ma insotea mereu in bucatarie si ii placea tare mult sa se joace alaturi de mine iar pentru mine era o bucurie si mai mare din doua motive, il puteam supraveghea si petreceam mai mult timp impreuna. Luati-va copiii cu voi in bucatarie atunci cand pregatiti diferite preparate, cu siguranta veti avea mai mult de lucru dupa, dar merita tot efortul, amintirile care raman va vor incalzi mai tarziu sufletul.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru aluaturile dospite folosesc masina de paine, de mare ajutor in bucatarie unei gospodine deorece nu trebuie decat sa pun ingredientele intr-o anumita ordine, setez programul framantare si dospire si astept, masina de paine face toata treaba in locul meu.
  2. Ingredientele se pun in cuva masinii in urmatoarea ordine:laptele usor incalzit, oul, untul, zaharul, faina cernuta si drojdia.La masina mea de paine programul framantare si dospire dureaza fix 1h 30min.
  3. Dupa ce aluatul este gata, presaram planul de lucru cu faina si impartim aluatul in doua parti egale, fiecare parte se intinde cu sucitorul in forma rotunda, alutul se taie in triunghiuri, dintr-o parte ar trebui sa va iasa aproximativ 7-8 tringhiuri/cornulete
  4. Cu o lingurita punem Nutella la baza tringhiului, apoi cu un cutit bine ascutit taiem doua liniute mai spre varful triunghiului si apoi rulam de la baza spre varf.
  5. Cornulete se aseaza in tava pentru copt tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit 40min
  6. Preincalzim cuptorul, ungem cornuletele cu galbenus de ou si lapte si le coacem aproximativ 25min la 175°C

Cornulete pufoase cu Nutella



  • Portii: 15 Persoane
  • Timp de preparare: 2h
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Reteta de cornulete cu Nutella, este o reteta destul de veche pe care o fac de multi ani. Pentru cei mici in special dar nu numai, desertul facut in casa este recomandat. Cand era mic baiatul meu ma insotea mereu in bucatarie si ii placea tare mult sa se joace alaturi de mine iar pentru mine era o bucurie si mai mare din doua motive, il puteam supraveghea si petreceam mai mult timp impreuna. Luati-va copiii cu voi in bucatarie atunci cand pregatiti diferite preparate, cu siguranta veti avea mai mult de lucru dupa, dar merita tot efortul, amintirile care raman va vor incalzi mai tarziu sufletul.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru aluaturile dospite folosesc masina de paine, de mare ajutor in bucatarie unei gospodine deorece nu trebuie decat sa pun ingredientele intr-o anumita ordine, setez programul framantare si dospire si astept, masina de paine face toata treaba in locul meu.
  2. Ingredientele se pun in cuva masinii in urmatoarea ordine:laptele usor incalzit, oul, untul, zaharul, faina cernuta si drojdia.La masina mea de paine programul framantare si dospire dureaza fix 1h 30min.
  3. Dupa ce aluatul este gata, presaram planul de lucru cu faina si impartim aluatul in doua parti egale, fiecare parte se intinde cu sucitorul in forma rotunda, alutul se taie in triunghiuri, dintr-o parte ar trebui sa va iasa aproximativ 7-8 tringhiuri/cornulete
  4. Cu o lingurita punem Nutella la baza tringhiului, apoi cu un cutit bine ascutit taiem doua liniute mai spre varful triunghiului si apoi rulam de la baza spre varf.
  5. Cornulete se aseaza in tava pentru copt tapetata cu hartie de copt si se lasa la dospit 40min
  6. Preincalzim cuptorul, ungem cornuletele cu galbenus de ou si lapte si le coacem aproximativ 25min la 175°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile