Cornulete fragede fara dospire cu untura si magiun

Patiserie 2997 Ultima actualizare: Jan 06, 2022 Creat: Dec 27, 2021
  • Portii: 24
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Cornulete fragede cu untura de porc si magiun de prune fara dospire, reteta rapida de cornulete fragede facute in casa. Cele mai bune cornulete din ingrediente simple pe care le puteti pregati si in timpul saptamanii deoarece se fac foarte repede.

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  2. Pentru aluat, se pun ingredientele uscate in vasul pentru framantare, separat intr-un vas mic se freaca o lingura de smantana cu drojdia proaspata pana cand se obtine o pasta fina
  3. Pasta obtinuta se pune in vasul pentru framantare se adauga si untura rece de porc
  4. Aluatul pentru cornulete se framanta aprox 15min sau pana cand se obtine un aluat omogen
  5. Se presara faina pe planul de lucru si se intinde aluatul la o grosime 0,4mm, apoi se taie cu un pahar sau forma rotunda cu diametrul de 8cm, se pune cate o jumatate de lingurita de magiun de prune apoi se iau doua parti laterale si se aduc inspre mijloc, se strang cu degetele astfel incat la coacere cornuletele sa nu se desfaca
  6. Cornuletele cu magiun de prune se asaza in tava mare de la cuptor si se coc 20min la 180°C, se lasa la racit in tava apoi se pudreaza cu zahar pudra

Cornulete fragede fara dospire cu untura si magiun



  • Portii: 24
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cornulete fragede cu untura de porc si magiun de prune fara dospire, reteta rapida de cornulete fragede facute in casa. Cele mai bune cornulete din ingrediente simple pe care le puteti pregati si in timpul saptamanii deoarece se fac foarte repede.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  2. Pentru aluat, se pun ingredientele uscate in vasul pentru framantare, separat intr-un vas mic se freaca o lingura de smantana cu drojdia proaspata pana cand se obtine o pasta fina
  3. Pasta obtinuta se pune in vasul pentru framantare se adauga si untura rece de porc
  4. Aluatul pentru cornulete se framanta aprox 15min sau pana cand se obtine un aluat omogen
  5. Se presara faina pe planul de lucru si se intinde aluatul la o grosime 0,4mm, apoi se taie cu un pahar sau forma rotunda cu diametrul de 8cm, se pune cate o jumatate de lingurita de magiun de prune apoi se iau doua parti laterale si se aduc inspre mijloc, se strang cu degetele astfel incat la coacere cornuletele sa nu se desfaca
  6. Cornuletele cu magiun de prune se asaza in tava mare de la cuptor si se coc 20min la 180°C, se lasa la racit in tava apoi se pudreaza cu zahar pudra

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile