- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Reteta de cornulete fragede cu unt si smantana. Aluat pentru cornulete. Cornulete cu rahat sau magiun de prune. Aluat fraged fara drojdie sau praf de copt pentru cornulete facute in casa. Din ingredientele de mai jos se obtin 48 de cornulete care pot fi pregatite pentru sarbatori sau diferite evenimente in familie.
Mod de preparare
- Intr-un vas mai adanc se pun ingredientele pentru aluat, faina, oul, smantana si untul moale
- Aluatul pentru cornulete se framanta cu mana pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se da o forma de patrat sau dreptunghi, apoi se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30min
- Dupa acest timp se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale, o parte se lucreaza, restul de aluat se pune din nou la frigider
- Aluatul se pune pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, si se framanta in forma de bila, apoi se intinde cu sucitorul in forma de cerc cu diametrul de 22,5cm
- Aluatul intins se taie in 12 triunghiuri egale cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul
- La baza fiecarui triunghi se pune o bucatica mica de rahat sau magiun de prune, in galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat, apoi se ruleaza si se da forma de cornulet
- Cornuletele obtinute se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Se procedeaza la fel si cu restul de aluat de la frigider, acesta se lucreaza pe rand deoarece este un aluat cu un continut mare de grasime, tinut la temperatura camerei devine moale si nu poate fi lucrat
- Cornuletele fragede din aluat cu unt si smantana se coc timp de 25min, in cuptorul preincalzit la 180°C
- Dupa racire cornuletele fragede cu rahat sau magiun de prune se tavalesc prin zahar pudra
Cornulete fragede din aluat cu unt si smantana
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de cornulete fragede cu unt si smantana. Aluat pentru cornulete. Cornulete cu rahat sau magiun de prune. Aluat fraged fara drojdie sau praf de copt pentru cornulete facute in casa. Din ingredientele de mai jos se obtin 48 de cornulete care pot fi pregatite pentru sarbatori sau diferite evenimente in familie.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas mai adanc se pun ingredientele pentru aluat, faina, oul, smantana si untul moale
- Aluatul pentru cornulete se framanta cu mana pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se da o forma de patrat sau dreptunghi, apoi se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30min
- Dupa acest timp se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4 bucati egale, o parte se lucreaza, restul de aluat se pune din nou la frigider
- Aluatul se pune pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina, si se framanta in forma de bila, apoi se intinde cu sucitorul in forma de cerc cu diametrul de 22,5cm
- Aluatul intins se taie in 12 triunghiuri egale cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul
- La baza fiecarui triunghi se pune o bucatica mica de rahat sau magiun de prune, in galeria de poze de mai sus se poate observa cum am procedat, apoi se ruleaza si se da forma de cornulet
- Cornuletele obtinute se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Se procedeaza la fel si cu restul de aluat de la frigider, acesta se lucreaza pe rand deoarece este un aluat cu un continut mare de grasime, tinut la temperatura camerei devine moale si nu poate fi lucrat
- Cornuletele fragede din aluat cu unt si smantana se coc timp de 25min, in cuptorul preincalzit la 180°C
- Dupa racire cornuletele fragede cu rahat sau magiun de prune se tavalesc prin zahar pudra
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie