- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornulete fragede cu smantana si unt din aluat fraged fara drojdie. Reteta simpla si rapida fara dospire pentru cornulete fragede cu magiun sau rahat din aluat fara ou. Recomand aceasta reteta usoara de cornulete deoarece se prepara rapid, aveti nevoie de ingrediente putine si sunt excelente de sarbatori, diferite evenimente in familie sau cand aveti pofta de ceva dulce si rapid preparat in casa.
Pofta buna si spor la lucru!
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt, zaharul si sarea
- Peste faina se pune untul rece taiat in bucati mai mici
- Se framanta cateva minute pana cand se obtine un aluat sfaramicios, apoi se adauga smantana
- Compozitia se framanta pana cand aluatul se dezlipeste de peretii vasului si devine omogen
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Se presara faina pe planul de lucru si se rastoarna aluatul din vas
- Aluatul se imparte in 3buc egale, aprox 330-340g/buc
- Fiecare bucata de aluat se intinde in forma de cerc cu o grosime de 2-3mm, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit, aluatul se taie in triunghiuri mici. Din fiecare foaie de aluat intinsa se obtin 16 triunghiuri
- Umplutura, magiun sau rahat se pune la baza triunghiului apoi se ruleaza spre varf
- Cornuletele astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Cornuletele fragede cu smantana si unt se coc 25-30min la 180°C, in cuptorul preincalzit
- Dupa coacere, acestea se lasa sa stea cateva minute bune in tava apoi se tavalesc sau se pudreaza cu zahar praf
Cornulete fragede cu smantana si unt
- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornulete fragede cu smantana si unt din aluat fraged fara drojdie. Reteta simpla si rapida fara dospire pentru cornulete fragede cu magiun sau rahat din aluat fara ou. Recomand aceasta reteta usoara de cornulete deoarece se prepara rapid, aveti nevoie de ingrediente putine si sunt excelente de sarbatori, diferite evenimente in familie sau cand aveti pofta de ceva dulce si rapid preparat in casa.
Pofta buna si spor la lucru!
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul pentru framantare se pune faina amestecata in prealabil cu praful de copt, zaharul si sarea
- Peste faina se pune untul rece taiat in bucati mai mici
- Se framanta cateva minute pana cand se obtine un aluat sfaramicios, apoi se adauga smantana
- Compozitia se framanta pana cand aluatul se dezlipeste de peretii vasului si devine omogen
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Se presara faina pe planul de lucru si se rastoarna aluatul din vas
- Aluatul se imparte in 3buc egale, aprox 330-340g/buc
- Fiecare bucata de aluat se intinde in forma de cerc cu o grosime de 2-3mm, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit, aluatul se taie in triunghiuri mici. Din fiecare foaie de aluat intinsa se obtin 16 triunghiuri
- Umplutura, magiun sau rahat se pune la baza triunghiului apoi se ruleaza spre varf
- Cornuletele astfel formate se asaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt
- Cornuletele fragede cu smantana si unt se coc 25-30min la 180°C, in cuptorul preincalzit
- Dupa coacere, acestea se lasa sa stea cateva minute bune in tava apoi se tavalesc sau se pudreaza cu zahar praf
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie