Cornulete fragede cu osanza si rahat

Patiserie 198 Ultima actualizare: Jan 10, 2021 Creat: Jan 07, 2021
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 3h 30min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Greu
Tiparire

Cornulete fragede cu osanza, sau chifle cu osanza cum le spunea bunica mea. Cele mai bune haiose pregatite evident de bunica le mancam la pomana porcului, niciodata nu le refuzam desi la noi la pomana porcului se pregatesc mai multe feluri de mancare, pe langa sarmale, tocana, carnat si cardabos prajit acest desert era asteptat de toata lumea. Pentru aceasta reteta aveti nevoie in primul rand de timp si rabdare, pasii retetei ii puteti urmari in galeria de poze de mai sus si sper sa va fie de folos!

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput vom pregati o maia din lapte, zahar, faina si drojdie, aceste ingrediente fiind deja cantarite: 250ml lapte caldut, 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 7g drojdie, amestecam compozitia pentru maia de cateva ori pana cand aceasta nu mai prezinta cocoloase, acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 10min
  2. Separat in vasul pentru framantare punem laptele caldult(250ml), galbenusurile, zaharul(2 linguri), 1 pliculet zahar vanilinat, praful de copt si sarea, adaugam maiaua si inepem sa framantam adaugand treptat faina. Eu am framantat aluatul la robot timp de 15min la viteza medie, aluatul acoperit cu un prosop curat de bucatarie se lasa la dospit la temperatura camerei timp de 1h
  3. Se presara faina pe planul de lucru, punem aluatul dospit si il intindem cu sucitorul, grosimea aluatului sa fie de 1 deget
  4. Osanza cruda tocata amestecata cu cele 2 linguri de faina(faina masurata separat) se repartizeaza cat mai uniform pe suprafata aluatului, lasand marginile neacoperite cam de un deget, cu osanza
  5. Pentru impachetarea aluatului procedam in felul urmator: aducem partea(marginea), din dreapta la mijloc, apoi partea din stanga vine la mijloc, urmeaza partea de jos si ultima parte parte care vine la mijloc este cea de sus, in galeria de poze se poate vedea cum am procedat
  6. Aluatul astfel impachetat se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la temperatura camerei timp de 30min. Repetam aceasta operatiune de 3 ori, la fiecare 30min, intindem aluatul si impachetam in aceeasi ordine
  7. Incalzim cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  8. Punem hartie de copt pe doua tavi mari, eu am folosit cele doua tavi ale cuptorului
  9. Presaram faina pe planul de lucru, taiem aluatul in patru parti egale, apoi framantam usor fiecare parte astfel incat sa obtinem o bila pe care o intindem cu sucitorul, intindeti aluatul atat cat va permite, daca aluatul este prea subtire nu veti putea forma cornuletele, eu am reusit sa obtin un cerc cu 35cm, diametrul
  10. Aluatul astfel intins se taie in patru parti egale apoi fiecare parte se taie in alte trei parti egale(vezi galeria foto), punem cate o bucata mai mica de rahat la baza triunghiului format si rulam spre varf, procedam la fel si cu restul de aluat
  11. Cornuletele cu osanza si rahat se coc 25-30min, se lasa la racit apoi se tavalesc sau se pudreaza cu zahar, dupa preferinte

Cornulete fragede cu osanza si rahat



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 3h 30min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Greu

Cornulete fragede cu osanza, sau chifle cu osanza cum le spunea bunica mea. Cele mai bune haiose pregatite evident de bunica le mancam la pomana porcului, niciodata nu le refuzam desi la noi la pomana porcului se pregatesc mai multe feluri de mancare, pe langa sarmale, tocana, carnat si cardabos prajit acest desert era asteptat de toata lumea. Pentru aceasta reteta aveti nevoie in primul rand de timp si rabdare, pasii retetei ii puteti urmari in galeria de poze de mai sus si sper sa va fie de folos!

Spor la treaba si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput vom pregati o maia din lapte, zahar, faina si drojdie, aceste ingrediente fiind deja cantarite: 250ml lapte caldut, 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 7g drojdie, amestecam compozitia pentru maia de cateva ori pana cand aceasta nu mai prezinta cocoloase, acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 10min
  2. Separat in vasul pentru framantare punem laptele caldult(250ml), galbenusurile, zaharul(2 linguri), 1 pliculet zahar vanilinat, praful de copt si sarea, adaugam maiaua si inepem sa framantam adaugand treptat faina. Eu am framantat aluatul la robot timp de 15min la viteza medie, aluatul acoperit cu un prosop curat de bucatarie se lasa la dospit la temperatura camerei timp de 1h
  3. Se presara faina pe planul de lucru, punem aluatul dospit si il intindem cu sucitorul, grosimea aluatului sa fie de 1 deget
  4. Osanza cruda tocata amestecata cu cele 2 linguri de faina(faina masurata separat) se repartizeaza cat mai uniform pe suprafata aluatului, lasand marginile neacoperite cam de un deget, cu osanza
  5. Pentru impachetarea aluatului procedam in felul urmator: aducem partea(marginea), din dreapta la mijloc, apoi partea din stanga vine la mijloc, urmeaza partea de jos si ultima parte parte care vine la mijloc este cea de sus, in galeria de poze se poate vedea cum am procedat
  6. Aluatul astfel impachetat se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la temperatura camerei timp de 30min. Repetam aceasta operatiune de 3 ori, la fiecare 30min, intindem aluatul si impachetam in aceeasi ordine
  7. Incalzim cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  8. Punem hartie de copt pe doua tavi mari, eu am folosit cele doua tavi ale cuptorului
  9. Presaram faina pe planul de lucru, taiem aluatul in patru parti egale, apoi framantam usor fiecare parte astfel incat sa obtinem o bila pe care o intindem cu sucitorul, intindeti aluatul atat cat va permite, daca aluatul este prea subtire nu veti putea forma cornuletele, eu am reusit sa obtin un cerc cu 35cm, diametrul
  10. Aluatul astfel intins se taie in patru parti egale apoi fiecare parte se taie in alte trei parti egale(vezi galeria foto), punem cate o bucata mai mica de rahat la baza triunghiului format si rulam spre varf, procedam la fel si cu restul de aluat
  11. Cornuletele cu osanza si rahat se coc 25-30min, se lasa la racit apoi se tavalesc sau se pudreaza cu zahar, dupa preferinte

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile