Cornulete fragede cu nuca

Patiserie 2921 Ultima actualizare: Dec 22, 2021 Creat: Dec 22, 2021
  • Portii: 15
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Cornulete fragede cu nuca din aluat cu unt si drojdie proaspata. Aceste cornulete in forma de potcoava se pregatesc foarte usor din cateva ingrediente simple. Este necesar ca aluatul sa fie tinut la rece deoarce acesta nu trebuie sa dospeasca, iar efectul marmorat dupa coacere se obtine prin uscarea atat a galbenusului cat si a albusului, in timp ce cornuletele sunt tinute la frigider.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura cu nuca
  • In plus pentru uns

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste umplutura, intr-o cratita mai mica se pune laptele impreuna cu zaharul, compozitia se tine pe foc pana cand zaharul este topit complet, se opreste focul si se adauga nuca macinata, se amesteca bine de cateva ori, apoi se lasa la racit la temperatura camerei
  2. In vasul pentru framantare se pune untul rece taiat in cubulete mai mici si restul de ingrediente pentru aluat. Aluatul pentru cornulete se framanta aprox 10min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului. Pentru formarea bilutelor si ulterior a cornuletelor nu se presara faina pe planul de lucru
  3. Se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se framanta in forma de rulou
  4. Ruloul astfel format se taie in 15buc egale, 50g/buc apoi se framanta in forma de bilute
  5. Bilutele de aluat se asaza intr-o tava, se acopera cu folie alimentara si se pun la frigider pentru 20min
  6. Dupa 20min se scoate tava de la frigider si se formeaza cornuletele
  7. Fiecare biluta de aluat se apasa cu palma apoi se intinde cu sucitorul, se pune umplutura si se ruleaza cat mai strans, pornind de la partea pe care am pus umplutura cu nuca. Cele doua parti exterioare se strang cu degetele, apoi cu ajutorul palmelor se formeaza un rulou. In galeria de poze de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  8. Cornuletele cu nuca se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru 15 cornulete am avut nevoie de tava mare de la cuptor plus o tava mai mica
  9. Cornuletele cu nuca se ung cu galbenus apoi se pun la frigider pentru 20min
  10. Dupa 20min se ung cu albus apoi se pun din nou la frigider pentru 20min
  11. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C
  12. Inainte de a fi puse in cuptor, cornuletele se inteapa cu o scobitoare in doua trei locuri apoi se coc 30min la 180°C

Cornulete fragede cu nuca



  • Portii: 15
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cornulete fragede cu nuca din aluat cu unt si drojdie proaspata. Aceste cornulete in forma de potcoava se pregatesc foarte usor din cateva ingrediente simple. Este necesar ca aluatul sa fie tinut la rece deoarce acesta nu trebuie sa dospeasca, iar efectul marmorat dupa coacere se obtine prin uscarea atat a galbenusului cat si a albusului, in timp ce cornuletele sunt tinute la frigider.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregateste umplutura, intr-o cratita mai mica se pune laptele impreuna cu zaharul, compozitia se tine pe foc pana cand zaharul este topit complet, se opreste focul si se adauga nuca macinata, se amesteca bine de cateva ori, apoi se lasa la racit la temperatura camerei
  2. In vasul pentru framantare se pune untul rece taiat in cubulete mai mici si restul de ingrediente pentru aluat. Aluatul pentru cornulete se framanta aprox 10min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului. Pentru formarea bilutelor si ulterior a cornuletelor nu se presara faina pe planul de lucru
  3. Se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se framanta in forma de rulou
  4. Ruloul astfel format se taie in 15buc egale, 50g/buc apoi se framanta in forma de bilute
  5. Bilutele de aluat se asaza intr-o tava, se acopera cu folie alimentara si se pun la frigider pentru 20min
  6. Dupa 20min se scoate tava de la frigider si se formeaza cornuletele
  7. Fiecare biluta de aluat se apasa cu palma apoi se intinde cu sucitorul, se pune umplutura si se ruleaza cat mai strans, pornind de la partea pe care am pus umplutura cu nuca. Cele doua parti exterioare se strang cu degetele, apoi cu ajutorul palmelor se formeaza un rulou. In galeria de poze de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  8. Cornuletele cu nuca se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Pentru 15 cornulete am avut nevoie de tava mare de la cuptor plus o tava mai mica
  9. Cornuletele cu nuca se ung cu galbenus apoi se pun la frigider pentru 20min
  10. Dupa 20min se ung cu albus apoi se pun din nou la frigider pentru 20min
  11. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C
  12. Inainte de a fi puse in cuptor, cornuletele se inteapa cu o scobitoare in doua trei locuri apoi se coc 30min la 180°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile