- Portii: 10
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornulete din aluat fraged cu crema de branza si unt, reteta de cornulete fragede cu rahat, gem de fructe sau magiun de prune. Aluatul pentru aceste cornulete fragede este destul de pretentios, fiind un aluat bogat in grasimi trebuie tinut la rece minim 1h sau peste noapte. In timp ce formati cornuletele trebuie sa va miscati ceva mai rapid deoarece aluatul la temperatura camerei devine moale si greu de lucrat. Pentru umplutura am folosit gem de caise, magiun de prune si rahat, la gem am avut surprize in sensul ca a curs putin tava. Aceste cornulete se taie in patrate mai mici sau mai mari de 6x6cm depinde cum va place.
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune untul rece taiat in cubulete mici, se mixeaza aprox 10-15min pana cand devine ca o crema fina, se adauga crema de branza se mixeaza alte 5min iar la final se adauga treptat faina
- Aluatul lipicios si moale se imparte in doua parti egale, fiecare parte se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru minim 1h. Aluatul pentru cornulete poate fi tinut la rece si peste noapte, acesta trebuie sa fie foarte bine intarit ca sa poata fi intins si lucrat usor
- Dupa acest timp se scoate o parte de aluat de la frigider, cealalta parte ramane la rece
- Pe planul de lucru presarat cu faina sau zahar pudra, aluatul rece se intinde la o grosime de 0,5cm, in forma de patrat(marginile ramase de la formarea patratului se pun la rece)
- Aluatul pentru cornulete se taie in patrate de 6x6cm apoi se pune rahat taiat in fasii mici, gem de fructe la alegere sau magiun de prune. Gem sau magiun se pune putin, pe diagonala, cate o jumatate de lingurita in fiecare patratel
- Pentru a forma cornuletul, varfurile opuse se suprapun, iar partea care vine deasupra se unge cu apa rece, astfel cornuletele nu se desfac in timpul coacerii. Se procedeaza la fel si cu cealalta parte de aluat. Marginile ramase de la decupat se lucreaza doar dupa ce au fost tinute la rece
- Cornuletele se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si se coc 20-25min la 180°C in cuptorul preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa coacere, cornuletele fragede se lasa la racit in tava apoi se pudreaza cu zahar pudra
Cornulete cu rahat din aluat fraged cu crema de branza
- Portii: 10
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornulete din aluat fraged cu crema de branza si unt, reteta de cornulete fragede cu rahat, gem de fructe sau magiun de prune. Aluatul pentru aceste cornulete fragede este destul de pretentios, fiind un aluat bogat in grasimi trebuie tinut la rece minim 1h sau peste noapte. In timp ce formati cornuletele trebuie sa va miscati ceva mai rapid deoarece aluatul la temperatura camerei devine moale si greu de lucrat. Pentru umplutura am folosit gem de caise, magiun de prune si rahat, la gem am avut surprize in sensul ca a curs putin tava. Aceste cornulete se taie in patrate mai mici sau mai mari de 6x6cm depinde cum va place.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se pune untul rece taiat in cubulete mici, se mixeaza aprox 10-15min pana cand devine ca o crema fina, se adauga crema de branza se mixeaza alte 5min iar la final se adauga treptat faina
- Aluatul lipicios si moale se imparte in doua parti egale, fiecare parte se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pentru minim 1h. Aluatul pentru cornulete poate fi tinut la rece si peste noapte, acesta trebuie sa fie foarte bine intarit ca sa poata fi intins si lucrat usor
- Dupa acest timp se scoate o parte de aluat de la frigider, cealalta parte ramane la rece
- Pe planul de lucru presarat cu faina sau zahar pudra, aluatul rece se intinde la o grosime de 0,5cm, in forma de patrat(marginile ramase de la formarea patratului se pun la rece)
- Aluatul pentru cornulete se taie in patrate de 6x6cm apoi se pune rahat taiat in fasii mici, gem de fructe la alegere sau magiun de prune. Gem sau magiun se pune putin, pe diagonala, cate o jumatate de lingurita in fiecare patratel
- Pentru a forma cornuletul, varfurile opuse se suprapun, iar partea care vine deasupra se unge cu apa rece, astfel cornuletele nu se desfac in timpul coacerii. Se procedeaza la fel si cu cealalta parte de aluat. Marginile ramase de la decupat se lucreaza doar dupa ce au fost tinute la rece
- Cornuletele se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si se coc 20-25min la 180°C in cuptorul preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa coacere, cornuletele fragede se lasa la racit in tava apoi se pudreaza cu zahar pudra
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert