Reteta de cornulete cu rahat este o reteta simpla de cornulete moi, din aluat simplu cu ingrediente la indemana. In functie de preferinte, aceste cornulete pot fi umplute cu rahat, nutella sau magiun de prune, sunt delicioase, usor de facut, fara prea mult efort, un desert de casa apreciat de toata familia.
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluatul de cornulete cu rahat se pun in vasul de la robot, in ordinea in care au fost scrise, laptele caldut se amesteca cu drojdia si zaharul, pana cand acestea sunt dizolvate complet, apoi se adauga si restul de ingrediente, uleiul, galbenusul, faina, la final se adauga sarea
- Aluatul pentru cornulete se framanta 10-15min sau pana cand acesta devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se imparte in 3 bucati egale, aprox 300g/bucata
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila apoi se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,4cm, in forma de cerc, aluatul se taie cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul, in opt triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune o bucatica mica de rahat apoi se ruleaza spre varf pentru a forma un cornulet
- Cornuletele cu rahat se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt Se acopera cornuletele cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit in tava timp de 30min, la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, selectati programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Inainte de a fi puse la copt cornuletele cu rahat se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, apoi se introduce tava la cuptor pentru 30-35min
Cornulete cu rahat
- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de cornulete cu rahat este o reteta simpla de cornulete moi, din aluat simplu cu ingrediente la indemana. In functie de preferinte, aceste cornulete pot fi umplute cu rahat, nutella sau magiun de prune, sunt delicioase, usor de facut, fara prea mult efort, un desert de casa apreciat de toata familia.
Ingrediente
Mod de preparare
- Ingredientele pentru aluatul de cornulete cu rahat se pun in vasul de la robot, in ordinea in care au fost scrise, laptele caldut se amesteca cu drojdia si zaharul, pana cand acestea sunt dizolvate complet, apoi se adauga si restul de ingrediente, uleiul, galbenusul, faina, la final se adauga sarea
- Aluatul pentru cornulete se framanta 10-15min sau pana cand acesta devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
- Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se imparte in 3 bucati egale, aprox 300g/bucata
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila apoi se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,4cm, in forma de cerc, aluatul se taie cu un cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul, in opt triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune o bucatica mica de rahat apoi se ruleaza spre varf pentru a forma un cornulet
- Cornuletele cu rahat se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt Se acopera cornuletele cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit in tava timp de 30min, la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, selectati programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Inainte de a fi puse la copt cornuletele cu rahat se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, apoi se introduce tava la cuptor pentru 30-35min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie