- Portii: 8
- Timp de preparare: 1h
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornulete cu nuca si cacao, o reteta simpla de aluat cu unt pentru cornulete moi, umplute cu nuca, magiun, Nutella sau rahat. Sunt usor de preparat si spornice, din ingredientele de mai jos au iesit 32buc de cornulete.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput pregatim o maia din drojdie, zahar, faina si lapte, ingredientele bine amestecate se lasa sa stea 10min
- Separat in vasul pentru framantare punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea, untul topit si laptele caldut, aluatul se framanta 10-15min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului, apoi se lasa la dospit pentru 1h la temperatura camerei, vasul se acopera cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
- Cat timp aluatul sta la dospit pregatim umplutura cu nuca si cacao. Intr-un vas mai mic amestecam nuca macinata, praful de cacao, esenta de vanilie, zaharul si laptele fierbinte, trebuie sa rezulte o pasta mai groasa
- Incalzim cuptorul la 180°C, selectam programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Punem putina faina pe planul de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in patru parti egale
- Fiecare parte de aluat se intinde sub forma unui cerc cu o grosime de aprox 0,5cm, apoi se taie in 8 triunghiuri. In fiecare triunghi se pune o lingurita cu umplutura, apoi se ruleaza si se formeaza cornuletele. Cornuletele cu nuca si cacao se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si se lasa la dospit 20min la temperatura camerei, tava se acopera cu prosop curat de bucatarie
- Inainte de a fi puse la copt, cornuletele se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, apoi se coc 25min
Cornulete cu nuca si cacao
- Portii: 8
- Timp de preparare: 1h
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornulete cu nuca si cacao, o reteta simpla de aluat cu unt pentru cornulete moi, umplute cu nuca, magiun, Nutella sau rahat. Sunt usor de preparat si spornice, din ingredientele de mai jos au iesit 32buc de cornulete.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput pregatim o maia din drojdie, zahar, faina si lapte, ingredientele bine amestecate se lasa sa stea 10min
- Separat in vasul pentru framantare punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea, untul topit si laptele caldut, aluatul se framanta 10-15min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului, apoi se lasa la dospit pentru 1h la temperatura camerei, vasul se acopera cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie
- Cat timp aluatul sta la dospit pregatim umplutura cu nuca si cacao. Intr-un vas mai mic amestecam nuca macinata, praful de cacao, esenta de vanilie, zaharul si laptele fierbinte, trebuie sa rezulte o pasta mai groasa
- Incalzim cuptorul la 180°C, selectam programul caldura sus-jos la cuptorul electric
- Punem putina faina pe planul de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in patru parti egale
- Fiecare parte de aluat se intinde sub forma unui cerc cu o grosime de aprox 0,5cm, apoi se taie in 8 triunghiuri. In fiecare triunghi se pune o lingurita cu umplutura, apoi se ruleaza si se formeaza cornuletele. Cornuletele cu nuca si cacao se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si se lasa la dospit 20min la temperatura camerei, tava se acopera cu prosop curat de bucatarie
- Inainte de a fi puse la copt, cornuletele se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte, apoi se coc 25min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie