- Portii: 24
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Cornulete crocante cu unt pentru mic dejun cu seminte de susan, in sau mac. Aceste cornulete foietate si putin sarate se pregatesc usor si sunt ideale pentru o gustare rapida sau langa un platou cu aperitive. Din ingredientele de mai jos ies 24 de cornulete cu unt, iar pentru cuptor se pot folosi si tavi mai mici deoarece in timpul coacerii nu cresc foarte mult.
Mod de preparare
- Intr-un vas se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut, apoi se adauga apa calduta, uleiul, faina si sarea. Aluatul pentru cornulete se framanta 10min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului este omogen si elastic
- Aluatul obtinut se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
- Intre timp se face un amestec din unt moale si sare, cu acest amestec se ung foile de aluat
- Dupa 30min, se rastoarna aluatul pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina si se imparte in 4 bucati egale
- Se iau doua bucati de aluat(restul de aluat se acopera cu folie ca sa nu se intareasca) si se intind in forma de cerc cu diametrul de 35cm
- Prima foaie de aluat se unge pe toata suprafata cu unt, apoi se suprapune a doua foaia intinsa la aceeiasi dimensiune
- Cu o rola pentru pizza sau un cutit se formeaza 12 triunghiuri egale, fiecare triunghi se ruleaza de la baza spre varf. Cornuletele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu celelalte bucati de aluat
- Se acopera tavile cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa 30min, cornuletele se ung cu apa, apoi se presara seminte de susan, in sau mac
- Cornuletele crocante cu unt se coc 25min in cuptorul preincalzit
Cornulete crocante cu unt
- Portii: 24
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornulete crocante cu unt pentru mic dejun cu seminte de susan, in sau mac. Aceste cornulete foietate si putin sarate se pregatesc usor si sunt ideale pentru o gustare rapida sau langa un platou cu aperitive. Din ingredientele de mai jos ies 24 de cornulete cu unt, iar pentru cuptor se pot folosi si tavi mai mici deoarece in timpul coacerii nu cresc foarte mult.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut, apoi se adauga apa calduta, uleiul, faina si sarea. Aluatul pentru cornulete se framanta 10min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului este omogen si elastic
- Aluatul obtinut se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
- Intre timp se face un amestec din unt moale si sare, cu acest amestec se ung foile de aluat
- Dupa 30min, se rastoarna aluatul pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina si se imparte in 4 bucati egale
- Se iau doua bucati de aluat(restul de aluat se acopera cu folie ca sa nu se intareasca) si se intind in forma de cerc cu diametrul de 35cm
- Prima foaie de aluat se unge pe toata suprafata cu unt, apoi se suprapune a doua foaia intinsa la aceeiasi dimensiune
- Cu o rola pentru pizza sau un cutit se formeaza 12 triunghiuri egale, fiecare triunghi se ruleaza de la baza spre varf. Cornuletele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu celelalte bucati de aluat
- Se acopera tavile cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa 30min, cornuletele se ung cu apa, apoi se presara seminte de susan, in sau mac
- Cornuletele crocante cu unt se coc 25min in cuptorul preincalzit
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie