Cornulete, chifle cu untura si magiun de prune sau rahat, reteta simpla de cornulete moi si fragede. Reteta veche de cornulete sau chifle cu untura din ingrediente simple, din aluat cu care se lucreaza foarte usor, in plus se fac destul de rapid deoarece aceste cornulete fragede nu se lasa la dospit in tava.
Mod de preparare
- In vasul de la robot se pune laptele caldut, drojdia uscata si zaharul, se amesteca bine de cateva ori apoi se pune oul, faina si untura de porc, la final se adauga praful de sare
- Aluatul pentru chifle cu untura se framanta 5-10min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si se lasa la dospit la temperatura camerei 40min
- Dupa 40min, se scoate aluatul de la framantat si se intinde in forma de patrat cu grosimea de 0,5cm, apoi se taie in patrate mai mici de 8x8cm iar in mijloc se pune o lingurita de magiun sau un cubulet de rahat, pentru formarea cornuletelor se suprapun cele doua varfuri opuse
- Cornuletele cu magiun se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180°C, 25-30min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa acest timp se scoate tava de la cuptor si se lasa cateva minute bune la racit. Cornuletele cu untura si magiun se tavalesc prin zahar pudra amestecat in prealabil cu zahar vanilinat
Cornulete, chifle cu untura si magiun
- Portii: 5
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornulete, chifle cu untura si magiun de prune sau rahat, reteta simpla de cornulete moi si fragede. Reteta veche de cornulete sau chifle cu untura din ingrediente simple, din aluat cu care se lucreaza foarte usor, in plus se fac destul de rapid deoarece aceste cornulete fragede nu se lasa la dospit in tava.
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul de la robot se pune laptele caldut, drojdia uscata si zaharul, se amesteca bine de cateva ori apoi se pune oul, faina si untura de porc, la final se adauga praful de sare
- Aluatul pentru chifle cu untura se framanta 5-10min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila apoi se pune intr-un vas curat, se acopera vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si se lasa la dospit la temperatura camerei 40min
- Dupa 40min, se scoate aluatul de la framantat si se intinde in forma de patrat cu grosimea de 0,5cm, apoi se taie in patrate mai mici de 8x8cm iar in mijloc se pune o lingurita de magiun sau un cubulet de rahat, pentru formarea cornuletelor se suprapun cele doua varfuri opuse
- Cornuletele cu magiun se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180°C, 25-30min, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa acest timp se scoate tava de la cuptor si se lasa cateva minute bune la racit. Cornuletele cu untura si magiun se tavalesc prin zahar pudra amestecat in prealabil cu zahar vanilinat
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie