Coltunasi cu sunca presata de porc si mozzarella, la cuptor

Patiserie 1737 Ultima actualizare: Nov 10, 2020 Creat: Feb 29, 2020
  • Portii: 7 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 25min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Coltunasii cu sunca presata si mozzarella, se pregatesc rapid si sunt la fel de gustosi serviti calzi sau reci. Se pot pregati cu orice dulceata, cascaval, salam, ciuperci din conserva, branza dulce sau telemea. Cred ca fiecare dintre noi avem prin frigider bucati mici de sunca si  cascaval, ramase de la sandvis sau de la un preparat la care nu am folosit toata cantitatea de ingrediente cumparate, aceasta reteta vine in ajutorul nostru. Alaturi de un sos de rosii usor picant sunt deliciosi!


Pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura
  • In plus pentru uns coltunasii inainte de a fi pusi la cuptor

Mod de preparare

  1. Se pune faina cantarita in vasul pentru framantat, se adauga laptele caldut, drojdia, uleiul, oul intreg, zaharul si sarea
  2. Aluatul se framanta la robot, viteza medie aprox 15min sau pana cand aluatul se dezlipeste de peretii vasului este neted si usor elastic. Framantarea aluatului se poate face si cu mana, necesita ceva mai mult efort, rezultatul fiind acelasi
  3. Dupa ce aluatul este framantat se acopera vasul cu folie alimentara si un prosop curat de bucatarie, se lasa la dospit 1h, intr-un loc cald
  4. Preincalzim cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul, caldura sus-jos
  5. Se infaineaza planul de lucru, se intinde aluatul cu sucitorul, grosimea aluatului la final ar trebui sa fie de 0,3-0,4mm
  6. Se infaineaza forma pentru coltunasi, si se taie aluatul, eu am folosit forma mare cu d=12cm
  7. Sunca si mozzarella se pun in mijlocul aluatului, cu ajutorul formei pentru coltunasi se inchid marginile
  8. Coltunasii se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou si lapte
  9. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 30min
  10. Aluatul poate fi pregatit si la masina pentru paine, in ordinea urmatoare, lapte, zahar, sare, ou, ulei, faina si la final drojdia. Selectati programul pentru framantare si dospire

Coltunasi cu sunca presata de porc si mozzarella, la cuptor



  • Portii: 7 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 25min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Coltunasii cu sunca presata si mozzarella, se pregatesc rapid si sunt la fel de gustosi serviti calzi sau reci. Se pot pregati cu orice dulceata, cascaval, salam, ciuperci din conserva, branza dulce sau telemea. Cred ca fiecare dintre noi avem prin frigider bucati mici de sunca si  cascaval, ramase de la sandvis sau de la un preparat la care nu am folosit toata cantitatea de ingrediente cumparate, aceasta reteta vine in ajutorul nostru. Alaturi de un sos de rosii usor picant sunt deliciosi!


Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pune faina cantarita in vasul pentru framantat, se adauga laptele caldut, drojdia, uleiul, oul intreg, zaharul si sarea
  2. Aluatul se framanta la robot, viteza medie aprox 15min sau pana cand aluatul se dezlipeste de peretii vasului este neted si usor elastic. Framantarea aluatului se poate face si cu mana, necesita ceva mai mult efort, rezultatul fiind acelasi
  3. Dupa ce aluatul este framantat se acopera vasul cu folie alimentara si un prosop curat de bucatarie, se lasa la dospit 1h, intr-un loc cald
  4. Preincalzim cuptorul la 190°C, la cuptorul electric selectati programul, caldura sus-jos
  5. Se infaineaza planul de lucru, se intinde aluatul cu sucitorul, grosimea aluatului la final ar trebui sa fie de 0,3-0,4mm
  6. Se infaineaza forma pentru coltunasi, si se taie aluatul, eu am folosit forma mare cu d=12cm
  7. Sunca si mozzarella se pun in mijlocul aluatului, cu ajutorul formei pentru coltunasi se inchid marginile
  8. Coltunasii se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si se ung cu galbenus de ou si lapte
  9. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 30min
  10. Aluatul poate fi pregatit si la masina pentru paine, in ordinea urmatoare, lapte, zahar, sare, ou, ulei, faina si la final drojdia. Selectati programul pentru framantare si dospire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile