- Portii: 8
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 30min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Clatite cu branza de vaci si stafide la cuptor, desert simplu, rapid, gustos si aromat, pentru pranz sau cina. Clatite gratinate, arome de lamaie, caramel si vanilie, umplutura fina de branza cu stafide. Din ingredientele pentru aluat rezulta 8 clatite.
Mod de preparare
- Stafidele se pun intr-un vas mai mic, peste stafide se pune o lingurita de esenta de rom si apa fierbinte cat sa acopere stafidele
- Ingredientele pentru aluatul de clatite se mixeaza cu ajutorul unui blender sau mixer normal, apoi se coc pe rand in tigaia incinsa, tigaie speciala pentru clatite, pana se rumenesc frumos pe fiecare parte
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C
- Separat intr-un vas se amesteca compozitia pentru umplutura, branza de vaci, oul, zaharul pudra, esenta de vanilie si stafidele bine scurse de apa
- Pe fiecare clatita se pune o lingura cu umplutura, se aduc marginile laterale inspre mijloc apoi se ruleaza, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Clatitele cu branza de vaci se asaza in forma termorezistenta(34x23cm) unsa in prealabil cu unt
- Peste clatite se toarna smantana lichida pentru frisca apoi se presara zaharul vanililat si zaharul caramel
- Clatitele cu branza de vaci se tin 30-35min, in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi se scoate vasul de la cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei
- La servire peste clatitele calde se toarna putin sos format in tava
Clatite cu branza de vaci la cuptor
- Portii: 8
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Clatite cu branza de vaci si stafide la cuptor, desert simplu, rapid, gustos si aromat, pentru pranz sau cina. Clatite gratinate, arome de lamaie, caramel si vanilie, umplutura fina de branza cu stafide. Din ingredientele pentru aluat rezulta 8 clatite.
Ingrediente
Mod de preparare
- Stafidele se pun intr-un vas mai mic, peste stafide se pune o lingurita de esenta de rom si apa fierbinte cat sa acopere stafidele
- Ingredientele pentru aluatul de clatite se mixeaza cu ajutorul unui blender sau mixer normal, apoi se coc pe rand in tigaia incinsa, tigaie speciala pentru clatite, pana se rumenesc frumos pe fiecare parte
- Se preincalzeste cuptorul la 180°C
- Separat intr-un vas se amesteca compozitia pentru umplutura, branza de vaci, oul, zaharul pudra, esenta de vanilie si stafidele bine scurse de apa
- Pe fiecare clatita se pune o lingura cu umplutura, se aduc marginile laterale inspre mijloc apoi se ruleaza, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
- Clatitele cu branza de vaci se asaza in forma termorezistenta(34x23cm) unsa in prealabil cu unt
- Peste clatite se toarna smantana lichida pentru frisca apoi se presara zaharul vanililat si zaharul caramel
- Clatitele cu branza de vaci se tin 30-35min, in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi se scoate vasul de la cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei
- La servire peste clatitele calde se toarna putin sos format in tava
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert