Churros, gogosi turnate, gogosi spaniole, reteta cu aluat oparit. Desert de casa, simplu si rapid pentru pofticiosi. Aceste gogosi pot fi servite cu sos de ciocolata sau tavalite prin zahar.
Mod de preparare
- Pentru aluat se pun la fiert apa, zaharul si untul, cand compozitia a inceput sa fiarba se toarna faina, compozitia se amesteca bine pana cand faina este incorporata in aluat, in tot acest timp cratita ramane pe foc(foc mediu), apoi se lasa la racorit timp de 10-15min
- Cand aluatul s-a racorit se pun ouale intregi, unul cate unul, se amesteca bine dupa fiecare ou
- Aluatul astfel obtinut se pune intr-un pos
- Puteti folosi cateva fasii de hartie de copt pe care sa modelati aluatul, spirale, cercuri, bastonase sau le puteti praji direct in uleiul incins(la foc mediu), eu am ales prima varianta deoarece mi se pare mai practica si mai usor de lucrat, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum le-am pregatit. Aceste gogosi turnate se pun la prajit cu tot cu hartia de copt iar cand incep sa se prajeasca, hartia se scoate cu ajutorul unui cleste pentru bucatarie
- Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie apoi se tavalesc prin zahar sau zahar amestecat cu scortisoara macinata
Churros, reteta de gogosi turnate cu aluat oparit
- Portii: 4
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Churros, gogosi turnate, gogosi spaniole, reteta cu aluat oparit. Desert de casa, simplu si rapid pentru pofticiosi. Aceste gogosi pot fi servite cu sos de ciocolata sau tavalite prin zahar.
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru aluat se pun la fiert apa, zaharul si untul, cand compozitia a inceput sa fiarba se toarna faina, compozitia se amesteca bine pana cand faina este incorporata in aluat, in tot acest timp cratita ramane pe foc(foc mediu), apoi se lasa la racorit timp de 10-15min
- Cand aluatul s-a racorit se pun ouale intregi, unul cate unul, se amesteca bine dupa fiecare ou
- Aluatul astfel obtinut se pune intr-un pos
- Puteti folosi cateva fasii de hartie de copt pe care sa modelati aluatul, spirale, cercuri, bastonase sau le puteti praji direct in uleiul incins(la foc mediu), eu am ales prima varianta deoarece mi se pare mai practica si mai usor de lucrat, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum le-am pregatit. Aceste gogosi turnate se pun la prajit cu tot cu hartia de copt iar cand incep sa se prajeasca, hartia se scoate cu ajutorul unui cleste pentru bucatarie
- Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie apoi se tavalesc prin zahar sau zahar amestecat cu scortisoara macinata
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert