Churros, reteta de gogosi turnate cu aluat oparit

Desert 1059 Ultima actualizare: Sep 19, 2021 Creat: Sep 19, 2021
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Churros, gogosi turnate, gogosi spaniole, reteta cu aluat oparit. Desert de casa, simplu si rapid pentru pofticiosi. Aceste gogosi pot fi servite cu sos de ciocolata sau tavalite prin zahar. 

Ingrediente

  • In plus
  • Optional

Mod de preparare

  1. Pentru aluat se pun la fiert apa, zaharul si untul, cand compozitia a inceput sa fiarba se toarna faina, compozitia se amesteca bine pana cand faina este incorporata in aluat, in tot acest timp cratita ramane pe foc(foc mediu), apoi se lasa la racorit timp de 10-15min
  2. Cand aluatul s-a racorit se pun ouale intregi, unul cate unul, se amesteca bine dupa fiecare ou
  3. Aluatul astfel obtinut se pune intr-un pos
  4. Puteti folosi cateva fasii de hartie de copt pe care sa modelati aluatul, spirale, cercuri, bastonase sau le puteti praji direct in uleiul incins(la foc mediu), eu am ales prima varianta deoarece mi se pare mai practica si mai usor de lucrat, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum le-am pregatit. Aceste gogosi turnate se pun la prajit cu tot cu hartia de copt iar cand incep sa se prajeasca, hartia se scoate cu ajutorul unui cleste pentru bucatarie
  5. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie apoi se tavalesc prin zahar sau zahar amestecat cu scortisoara macinata

Churros, reteta de gogosi turnate cu aluat oparit



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Churros, gogosi turnate, gogosi spaniole, reteta cu aluat oparit. Desert de casa, simplu si rapid pentru pofticiosi. Aceste gogosi pot fi servite cu sos de ciocolata sau tavalite prin zahar. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru aluat se pun la fiert apa, zaharul si untul, cand compozitia a inceput sa fiarba se toarna faina, compozitia se amesteca bine pana cand faina este incorporata in aluat, in tot acest timp cratita ramane pe foc(foc mediu), apoi se lasa la racorit timp de 10-15min
  2. Cand aluatul s-a racorit se pun ouale intregi, unul cate unul, se amesteca bine dupa fiecare ou
  3. Aluatul astfel obtinut se pune intr-un pos
  4. Puteti folosi cateva fasii de hartie de copt pe care sa modelati aluatul, spirale, cercuri, bastonase sau le puteti praji direct in uleiul incins(la foc mediu), eu am ales prima varianta deoarece mi se pare mai practica si mai usor de lucrat, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum le-am pregatit. Aceste gogosi turnate se pun la prajit cu tot cu hartia de copt iar cand incep sa se prajeasca, hartia se scoate cu ajutorul unui cleste pentru bucatarie
  5. Dupa prajire se scot pe un prosop de hartie apoi se tavalesc prin zahar sau zahar amestecat cu scortisoara macinata

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile