Choux a la creme cu crema de vanilie si frisca

Desert 1446 Ultima actualizare: Apr 28, 2021 Creat: Dec 29, 2020
  • Portii: 15 Persoane
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Retete, preferinte si gusturi! Choux a la creme, aluat oparit, aluat de ecler din 5 ingrediente, apa, faina, unt, oua si putina sare. Reteta originala prevede trei parti, aluat, crema de vanilie si frisca,  dar cum retetele pot fi modificate si adaptate dupa preferintele familiei, eu am preferat sa combin frisca cu crema de vanilie pentru a obtine o crema mai fina si delicioasa asa cum ne place noua.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru crema de vanilie cu frisca
  • In plus

Mod de preparare

  1. Aluat: Intr-o cratita mai mica se pune apa la fiert impreuna cu untul taiat cubulete si sarea. Cand apa a inceput sa fiarba si untul este topit se adauga toata faina deodata si se amesteca energic pana cand faina este complet incorporata. Aluatul oparit se tine pe foc amestecand incontinuu pana cand acesta se desprinde de peretii cratitei, iar pe fundul acesteia se formeaza o pelicula albicioasa. Se ia cratita de pe foc si se lasa aluatul sa se raceasca complet apoi se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei budinci mai grosute.
  2. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C si se pregateste tava pentru copt
  3. Aluatul se pune intr-un pos cu dui zimtat sau simplu cum va place si se formeaza gramajoare mici(vezi galeria foto de mai sus), lasand spatiu intre ele, la copt vor creste mult
  4. Cojile pentru choux se coc 10min la 200°C, apoi se seteaza cuptorul pe ventilatie si se reduce temperatura la 175°C si se mai coc 25-30min, se lasa la racit si se taie capacul cu un cutit bine ascutit
  5. Crema de vanilie cu frisca: Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si jumatate din cantitatea de zahar(55g)
  6. Separat se amesteca cu telul, cele doua oua cu restul de zahar(55g), esenta de vanilie si amidonul alimentar. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna putin cate putin peste oua, se amesteca bine, apoi compozitia pentru crema se transfera in cratita si se continua fierberea 3-4min, timp in care se amesteca incontinuu folosind telul
  7. Crema astfel obtinuta se toarna pe o farfurie plata si se acopera cu folie alimentara, se lasa deoparte pana cand se raceste complet
  8. Crema racita se mixeaza impreuna cu frisca batuta, intr-un vas se pun doua linguri de crema si doua linguri de frisca mixati usor pana la incorporare, continuati adaugand treptat si alternativ crema de vanilie si frisca pana la finalizare
  9. Crema de vanilie cu frisca se pune intr-un pos cu dui zimtat si se umplu cojile pentru choux, apoi se pune capacul si se decoreaza cu zahar pudra

Choux a la creme cu crema de vanilie si frisca



  • Portii: 15 Persoane
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Retete, preferinte si gusturi! Choux a la creme, aluat oparit, aluat de ecler din 5 ingrediente, apa, faina, unt, oua si putina sare. Reteta originala prevede trei parti, aluat, crema de vanilie si frisca,  dar cum retetele pot fi modificate si adaptate dupa preferintele familiei, eu am preferat sa combin frisca cu crema de vanilie pentru a obtine o crema mai fina si delicioasa asa cum ne place noua.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Aluat: Intr-o cratita mai mica se pune apa la fiert impreuna cu untul taiat cubulete si sarea. Cand apa a inceput sa fiarba si untul este topit se adauga toata faina deodata si se amesteca energic pana cand faina este complet incorporata. Aluatul oparit se tine pe foc amestecand incontinuu pana cand acesta se desprinde de peretii cratitei, iar pe fundul acesteia se formeaza o pelicula albicioasa. Se ia cratita de pe foc si se lasa aluatul sa se raceasca complet apoi se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Aluatul trebuie sa fie de consistenta unei budinci mai grosute.
  2. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C si se pregateste tava pentru copt
  3. Aluatul se pune intr-un pos cu dui zimtat sau simplu cum va place si se formeaza gramajoare mici(vezi galeria foto de mai sus), lasand spatiu intre ele, la copt vor creste mult
  4. Cojile pentru choux se coc 10min la 200°C, apoi se seteaza cuptorul pe ventilatie si se reduce temperatura la 175°C si se mai coc 25-30min, se lasa la racit si se taie capacul cu un cutit bine ascutit
  5. Crema de vanilie cu frisca: Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si jumatate din cantitatea de zahar(55g)
  6. Separat se amesteca cu telul, cele doua oua cu restul de zahar(55g), esenta de vanilie si amidonul alimentar. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc si se toarna putin cate putin peste oua, se amesteca bine, apoi compozitia pentru crema se transfera in cratita si se continua fierberea 3-4min, timp in care se amesteca incontinuu folosind telul
  7. Crema astfel obtinuta se toarna pe o farfurie plata si se acopera cu folie alimentara, se lasa deoparte pana cand se raceste complet
  8. Crema racita se mixeaza impreuna cu frisca batuta, intr-un vas se pun doua linguri de crema si doua linguri de frisca mixati usor pana la incorporare, continuati adaugand treptat si alternativ crema de vanilie si frisca pana la finalizare
  9. Crema de vanilie cu frisca se pune intr-un pos cu dui zimtat si se umplu cojile pentru choux, apoi se pune capacul si se decoreaza cu zahar pudra

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile