Chiftelute din piept de pui cu dovlecel

Pui 684 Ultima actualizare: Jul 11, 2022 Creat: Jun 28, 2022
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Chiftelute din piept de pui cu dovlecel si parmezan, chiftele din carne tocata de pui, usor crocante la exterior si moi in interior. Aceste chiftele pot fi servite cu diferite garnituri, piure de cartofi, sos de marar, sos de spanac, sote de mazare ori alaturi de o salata asortata. Pentru aceasta reteta am folosit pesmet auriu Baneasa. Recomand si aceasta reteta de Chiftelute din piept de pui cu parmezan si cascaval

Ingrediente

  • Ingrediente pentru chiftele de pui
  • In plus

Mod de preparare

  1. Dovlecelul spalat si decojit se da pe razatoarea cu gauri mari, se presara putina sare si se lasa deoparte pentru 15-20min
  2. Intre timp se macina carnea de pui, peste pieptul de pui se adauga si restul de ingrediente, parmezanul razuit fin, oul, pesmetul, usturoiul presat, frunzele de patrunjel si marar tocate, dovlecelul scurs foarte bine de apa, sare si piper. In cazul in care compozitia pentru chiftele este mai moale se mai poate adauga putin pesmet
  3. Chiftelutele din piept de pui cu dovlecel si parmezan se formeaza cu palmele umezite cu apa rece, apoi se tavalesc prin pesmet si se prajesc in uleiul incins pana cand se rumenesc frunos pe fiecare parte
  4. La final se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei

Chiftelute din piept de pui cu dovlecel



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Chiftelute din piept de pui cu dovlecel si parmezan, chiftele din carne tocata de pui, usor crocante la exterior si moi in interior. Aceste chiftele pot fi servite cu diferite garnituri, piure de cartofi, sos de marar, sos de spanac, sote de mazare ori alaturi de o salata asortata. Pentru aceasta reteta am folosit pesmet auriu Baneasa. Recomand si aceasta reteta de Chiftelute din piept de pui cu parmezan si cascaval

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Dovlecelul spalat si decojit se da pe razatoarea cu gauri mari, se presara putina sare si se lasa deoparte pentru 15-20min
  2. Intre timp se macina carnea de pui, peste pieptul de pui se adauga si restul de ingrediente, parmezanul razuit fin, oul, pesmetul, usturoiul presat, frunzele de patrunjel si marar tocate, dovlecelul scurs foarte bine de apa, sare si piper. In cazul in care compozitia pentru chiftele este mai moale se mai poate adauga putin pesmet
  3. Chiftelutele din piept de pui cu dovlecel si parmezan se formeaza cu palmele umezite cu apa rece, apoi se tavalesc prin pesmet si se prajesc in uleiul incins pana cand se rumenesc frunos pe fiecare parte
  4. La final se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile