Chiftelute din piept de pui cu parmezan si cascaval

Pui 3875 Ultima actualizare: Nov 23, 2021 Creat: Oct 29, 2021
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 35min
  • Timp de gatit: 16min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Chiftelute din piept de pui cu cascaval si parmezan un preparat gustos din carne tocata de pui umpluta cu cascaval tavalita prin pesmet si parmezan pentru o crusta rumena usor crocanta si delicioasa. Chiftele, aperitiv rece, servite calde, alaturi de o salata, piure de cartofi sau alte garnituri sunt greu de refuzat, deoarece toata lumea le adora!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 15 chiftelute
  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se pune carnea de pui taiata in prealabil cubulete ceva mai mari, impreuna cu ceapa taiata julien si usturoiul feliat, carnea se macina pana cand devine ca o pasta
  2. Carnea macinta se pune intr-un vas, peste carne se adauga oul, pesmetul, sarea, piperul si frunzele de patrunjel tocate. Compozitia pentru chiftelute se framanta cateva minute bune apoi se pune la frigider pt 30min
  3. Modelarea chiftelelor se face cu palmele umezite in prealabil in apa rece, se ia o cantitate ceva mai generoasa de carne se formeaza o bila apoi se aplatizeaza, se pune in mijloc un cubulet de cascaval apoi se formeaza chifteluta, cascavalul trebuie sa fie bine acoperit de carne
  4. Chiftelutele formate se tavalesc prima data prin ou batut apoi prin pesmet amestecat cu parmezan
  5. Prajirea chiftelelor se face in baie de ulei la foc mediu. Eu folosesc o craticiora in care pun cam de trei degete ulei. Patru, cinci minute dureaza prajirea apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Chiftelute din piept de pui cu parmezan si cascaval



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 35min
  • Timp de gatit: 16min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Chiftelute din piept de pui cu cascaval si parmezan un preparat gustos din carne tocata de pui umpluta cu cascaval tavalita prin pesmet si parmezan pentru o crusta rumena usor crocanta si delicioasa. Chiftele, aperitiv rece, servite calde, alaturi de o salata, piure de cartofi sau alte garnituri sunt greu de refuzat, deoarece toata lumea le adora!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se pune carnea de pui taiata in prealabil cubulete ceva mai mari, impreuna cu ceapa taiata julien si usturoiul feliat, carnea se macina pana cand devine ca o pasta
  2. Carnea macinta se pune intr-un vas, peste carne se adauga oul, pesmetul, sarea, piperul si frunzele de patrunjel tocate. Compozitia pentru chiftelute se framanta cateva minute bune apoi se pune la frigider pt 30min
  3. Modelarea chiftelelor se face cu palmele umezite in prealabil in apa rece, se ia o cantitate ceva mai generoasa de carne se formeaza o bila apoi se aplatizeaza, se pune in mijloc un cubulet de cascaval apoi se formeaza chifteluta, cascavalul trebuie sa fie bine acoperit de carne
  4. Chiftelutele formate se tavalesc prima data prin ou batut apoi prin pesmet amestecat cu parmezan
  5. Prajirea chiftelelor se face in baie de ulei la foc mediu. Eu folosesc o craticiora in care pun cam de trei degete ulei. Patru, cinci minute dureaza prajirea apoi se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile