- Portii: 1
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 50min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Chec pufos unt, iaurt si afine, desert simplu, rapid si economic. Desert simplu, aromat si foarte usor de pregatit din ingrediente accesibile si usor de gasit. Excelent dimineata la cafea sau ceai ori pentru pachetelul de la scoala, o gustare dulce oricand binevenita.
Mod de preparare
- Intr-un vas se mixeaza untul si zaharul pentru aprox 15-20min sau pana cand zaharul este complet topit, apoi se adauga pe rand cele trei oua
- In timp ce mixerul este pornit se aduaga iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, compozitia pentru chec se mixeaza cateva minute bune sau pana cand ingredientele sunt bine incorporate
- Se opreste mixerul si se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, faina si praful de copt se pun cu ajutorul unei site pentru cernut faina
- Compozitia se amesteca cu o lingura de lemn pana cand devine omogena, cremoasa si fara cocoloase, apoi se adauga afinele si se amesteca bine de cateva ori. Daca afinele sunt proaspete acestea se pun direct in compozitie, daca afinele sunt congelate acestea se lasa la decongelat intr-o sita deasa, la temperatura camerei
- Compozitia pentru chec se toarna in tava pentru chec cu dimensiunea de 25x10cm
- Checul cu unt, iaurt si afine se coace 50min la 180°C, cuptor preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos. Dupa 50min se poate face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca checul este copt
Chec pufos cu unt, iaurt si afine
- Portii: 1
- Timp de preparare: 25min
- Timp de gatit: 50min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Chec pufos unt, iaurt si afine, desert simplu, rapid si economic. Desert simplu, aromat si foarte usor de pregatit din ingrediente accesibile si usor de gasit. Excelent dimineata la cafea sau ceai ori pentru pachetelul de la scoala, o gustare dulce oricand binevenita.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas se mixeaza untul si zaharul pentru aprox 15-20min sau pana cand zaharul este complet topit, apoi se adauga pe rand cele trei oua
- In timp ce mixerul este pornit se aduaga iaurtul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, compozitia pentru chec se mixeaza cateva minute bune sau pana cand ingredientele sunt bine incorporate
- Se opreste mixerul si se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, faina si praful de copt se pun cu ajutorul unei site pentru cernut faina
- Compozitia se amesteca cu o lingura de lemn pana cand devine omogena, cremoasa si fara cocoloase, apoi se adauga afinele si se amesteca bine de cateva ori. Daca afinele sunt proaspete acestea se pun direct in compozitie, daca afinele sunt congelate acestea se lasa la decongelat intr-o sita deasa, la temperatura camerei
- Compozitia pentru chec se toarna in tava pentru chec cu dimensiunea de 25x10cm
- Checul cu unt, iaurt si afine se coace 50min la 180°C, cuptor preincalzit, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos. Dupa 50min se poate face proba cu scobitoarea pentru a verifica daca checul este copt
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Desert