Budinca de branza dulce cu gris si stafide la cuptor

Desert 7602 Ultima actualizare: Oct 22, 2020 Creat: Dec 01, 2019
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de budinca cu branza dulce cu gris si stafide la cuptor este un desert usor, apreciat in special de cei mici. In plus este un desert sanatos si poate fi pregatit intr-un timp destul de scurt. Noua o servim cu dulceata de coacaze, dar poate fi servita cu ce va place voua, sos de fructe, gem de orice fel sau sos de ciocolata. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 180°C, cuptor electric, program ventilatie
  2. Intr-un vas mic amestecam laptele rece cu grisul, lasam deoparte amestecul pana cand pregatim urmatoarele ingrediente
  3. Intr-un vas mai mare punem branza dulce, zaharul, ouale, faina si laptele amestecat cu grisul, mixam 1-2min
  4. Punem stafidele si amestecam compozitia cu lingura
  5. Pentru ingredientele de mai sus am folosit o tava pentru tort cu margine detasabila, dimensiuni 18x7cm, pentru o tava cu dimensiunea 24x7cm, trebuie sa dublati cantitatile, altfel budinca nu o sa fie foarte inalta
  6. Ungem tava cu putin unt, punem pesmetul si prin miscari circulare ne asiguram ca pesmetul este bine distribuit pe fundul si marginea tavii.
  7. Budinca se coace aprox 35-40min
  8. Se lasa la racit cel putin 2-3h inainte de servire
  9. Budinca de branza dulce poate fi servita cu dulceata preferata sau se poate presara zahar pudra.
  10. Pofta buna!

Budinca de branza dulce cu gris si stafide la cuptor



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de budinca cu branza dulce cu gris si stafide la cuptor este un desert usor, apreciat in special de cei mici. In plus este un desert sanatos si poate fi pregatit intr-un timp destul de scurt. Noua o servim cu dulceata de coacaze, dar poate fi servita cu ce va place voua, sos de fructe, gem de orice fel sau sos de ciocolata. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 180°C, cuptor electric, program ventilatie
  2. Intr-un vas mic amestecam laptele rece cu grisul, lasam deoparte amestecul pana cand pregatim urmatoarele ingrediente
  3. Intr-un vas mai mare punem branza dulce, zaharul, ouale, faina si laptele amestecat cu grisul, mixam 1-2min
  4. Punem stafidele si amestecam compozitia cu lingura
  5. Pentru ingredientele de mai sus am folosit o tava pentru tort cu margine detasabila, dimensiuni 18x7cm, pentru o tava cu dimensiunea 24x7cm, trebuie sa dublati cantitatile, altfel budinca nu o sa fie foarte inalta
  6. Ungem tava cu putin unt, punem pesmetul si prin miscari circulare ne asiguram ca pesmetul este bine distribuit pe fundul si marginea tavii.
  7. Budinca se coace aprox 35-40min
  8. Se lasa la racit cel putin 2-3h inainte de servire
  9. Budinca de branza dulce poate fi servita cu dulceata preferata sau se poate presara zahar pudra.
  10. Pofta buna!

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile