Bucte, buhte cu nutella

Patiserie 1269 Ultima actualizare: Jun 25, 2024 Creat: Feb 26, 2024
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Bucte, buhte, buhtle, buchteln cu nutella, moi, pufoase cu umplutura generoasa, excelente pentru o gustare dulce, desert de casa, reteta de bucte facute in casa din ingrediente ieftine si la indemana. Din ingredientele de mai jos ies 8 bucte destul de mari. Cum se fac buctele moi si pufoase?

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 bucte cu nutella
  • Pentru umplut
  • In plus pentru uns

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mai mic se pune drojdia, zaharul(1 lingura) si laptele caldut, se amesteca pana cand zaharul si drojdia sunt complet dizolvate
  2. In vasul pentru framantare se pune faina, amestecul obtinut din lapte, zahar si drojdie, uleiul, oul intreg, galbenusul si zaharul(70g)
  3. Aluatul pentru bucte se framanta aprox 15min, la robot sau cu mana, pana cand acesta devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas, se framanta in forma de bila apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  5. Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se pune pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina
  6. Aluatul se imparte in 8 bucati egale, aprox 130g/bucata
  7. Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila, se acopera bilele cu prosop curat de bucatarie pentru a nu se forma crusta la suprafata, apoi se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm, se pune nutella, eu am pus o lingurita destul de generoasa, in partea de jos lasand un spatiu cam 1-2cm, apoi se aduc partile laterale inspre mijloc, se acopera umplutura cu aluat(partea lasata libera), se sigileaza cu degetele astfel incat umplutura sa nu curga cat timp buctele sunt la cuptor, apoi se ruleaza, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  8. Buctele se aseaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera tava cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei. Buctele nu se inghesuie in tava deoarece acestea vor creste destul de mult cat timp stau la dospit si vor creste si mai mult in timpul coacerii, in final se vor obtine 8 bucte destul de mari
  9. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  10. Dupa acest timp, buctele cu nutella se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, se introduce tava in cuptor si se tine timp 30min, in tot acest timp buctele vor creste iar la final se vor rumeni frumos

Bucte, buhte cu nutella



  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Bucte, buhte, buhtle, buchteln cu nutella, moi, pufoase cu umplutura generoasa, excelente pentru o gustare dulce, desert de casa, reteta de bucte facute in casa din ingrediente ieftine si la indemana. Din ingredientele de mai jos ies 8 bucte destul de mari. Cum se fac buctele moi si pufoase?

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mai mic se pune drojdia, zaharul(1 lingura) si laptele caldut, se amesteca pana cand zaharul si drojdia sunt complet dizolvate
  2. In vasul pentru framantare se pune faina, amestecul obtinut din lapte, zahar si drojdie, uleiul, oul intreg, galbenusul si zaharul(70g)
  3. Aluatul pentru bucte se framanta aprox 15min, la robot sau cu mana, pana cand acesta devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas, se framanta in forma de bila apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  5. Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se pune pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina
  6. Aluatul se imparte in 8 bucati egale, aprox 130g/bucata
  7. Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila, se acopera bilele cu prosop curat de bucatarie pentru a nu se forma crusta la suprafata, apoi se ia o bila de aluat si se intinde cu sucitorul la o grosime de 0,5cm, se pune nutella, eu am pus o lingurita destul de generoasa, in partea de jos lasand un spatiu cam 1-2cm, apoi se aduc partile laterale inspre mijloc, se acopera umplutura cu aluat(partea lasata libera), se sigileaza cu degetele astfel incat umplutura sa nu curga cat timp buctele sunt la cuptor, apoi se ruleaza, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  8. Buctele se aseaza in tava mare de la cuptor, acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera tava cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei. Buctele nu se inghesuie in tava deoarece acestea vor creste destul de mult cat timp stau la dospit si vor creste si mai mult in timpul coacerii, in final se vor obtine 8 bucte destul de mari
  9. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  10. Dupa acest timp, buctele cu nutella se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte, se introduce tava in cuptor si se tine timp 30min, in tot acest timp buctele vor creste iar la final se vor rumeni frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile