Bucte cu magiun de prune, reteta de buhte, buhtle

Desert 1660 Ultima actualizare: Feb 27, 2024 Creat: Feb 27, 2024
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de bucte, buhte, buhtle, bukta sau buchteln, chifle pufoase umplute cu magiun de prune, din aluat dospit, un desert de casa binevenit oricand, servite la micul dejun langa o cana de lapte cald sau gustare dulce. Aceste bucte delicioase se pregatesc foarte usor din ingrediente la indemana si usor de gasit. 

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 bucte
  • In plus pentru uns si umplut

Mod de preparare

  1. Se pregatesc toate ingredintele pentru bucte. Intr-un vas mai mic se dizolva in laptele cald, 1 lingura de zahar si 25g drojdie proaspata
  2. In vasul pentru framantare, se pune faina, amestecul obtinut din lapte, drojdie si zahar, uleiul, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, oul intreg si galbenusul
  3. Aluatul pentru bucte se framanta 10-15min la robot sau cu mana, pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu prosop curat de bucatarie sau folie alimentara. Aluatul pentru bucte se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  5. Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se intinde cu sucitorul la o grosime de 1cm, in forma de patrat, pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina
  6. Aluatul se taie in 12 patrate, cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul
  7. In mijlocul fiecarui patrat se pune magiun de prune, o lingurita mai generoasa, apoi se iau partile laterale si se lipesc astfel incat umplutura sa ramana in interior
  8. Bilele astfel obtinute se aseaza in tava 35x25x7cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt, acestea se pun in tava cu partea neteda in sus, la o distanta de aprox 1cm
  9. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
  10. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  11. Dupa 30min, buctele cu magiun de prune se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte Buctele se coc 30min in cuptorul preincalzit la 180°C

Bucte cu magiun de prune, reteta de buhte, buhtle



  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de bucte, buhte, buhtle, bukta sau buchteln, chifle pufoase umplute cu magiun de prune, din aluat dospit, un desert de casa binevenit oricand, servite la micul dejun langa o cana de lapte cald sau gustare dulce. Aceste bucte delicioase se pregatesc foarte usor din ingrediente la indemana si usor de gasit. 

Spor la lucru si pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pregatesc toate ingredintele pentru bucte. Intr-un vas mai mic se dizolva in laptele cald, 1 lingura de zahar si 25g drojdie proaspata
  2. In vasul pentru framantare, se pune faina, amestecul obtinut din lapte, drojdie si zahar, uleiul, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, oul intreg si galbenusul
  3. Aluatul pentru bucte se framanta 10-15min la robot sau cu mana, pana cand devine omogen, elastic si se dezlipeste de peretii vasului
  4. Se scoate aluatul din vas si se framanta in forma de bila, apoi se aseaza intr-un vas curat, se acopera vasul cu prosop curat de bucatarie sau folie alimentara. Aluatul pentru bucte se lasa la dospit 1h la temperatura camerei
  5. Dupa acest timp se scoate aluatul din vas si se intinde cu sucitorul la o grosime de 1cm, in forma de patrat, pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina
  6. Aluatul se taie in 12 patrate, cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau cu o rola pentru taiat aluatul
  7. In mijlocul fiecarui patrat se pune magiun de prune, o lingurita mai generoasa, apoi se iau partile laterale si se lipesc astfel incat umplutura sa ramana in interior
  8. Bilele astfel obtinute se aseaza in tava 35x25x7cm, acoperita in prealabil cu hartie de copt, acestea se pun in tava cu partea neteda in sus, la o distanta de aprox 1cm
  9. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la dospit 30min la temperatura camerei
  10. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  11. Dupa 30min, buctele cu magiun de prune se ung cu amestecul obtinut din galbenus si lapte Buctele se coc 30min in cuptorul preincalzit la 180°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile