Branzoaice

Patiserie 5138 Ultima actualizare: Jun 28, 2024 Creat: Feb 20, 2022
  • Portii: 16
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Branzoaice pufoase, poale-n brau sau placinta, placinte cu branza de vaci, reteta simpla de branzoaice cu branza dulce, facute in casa, umplutura aromata si cremoasa, aluat dospit si pufos. La umplutura cu branza de vaci se pot adauga si cateva stafide inmuiate in prealabil in putina apa calduta si apoi stoarse de apa. Cat sunt inca fierbinti se pot unge cu putina miere de albine sau dupa racire se pot pudra cu zahar pudra. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci
  • In plus pentru uns
  • Optional

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune faina, zaharul pudra, galbenusrile, drojdia faramitata si laptele caldut
  2. Aluatul pentru branzoaice se framanta cu mana sau la robot pana cand devine omogen, aprox 10-15min. Dupa acest timp se continua framantarea aluatului adaugand treptat untul topit Aluatul la final, trebuie sa se dezlipeasca de peretii vasului, sa fie omogen si elastic
  3. Se scoate aluatul din vas si se da o forma rotunda, se presara putina faina pe planul de lucru, apoi aluatul se acopera cu un vas mai mare, vas mai inalt si se lasa la dosit pentru 1h, la temperatura camerei
  4. Aproximativ pe la jumatatea timpului de dospire a aluatului, se pregateste umplutura cu branza de vaci, ingredientele pentru umplutura se amesteca intr-un vas pana cand se obtine o pasta consistenta, apoi se lasa deoparte la temperatura camerei
  5. Dupa o ora aluatul dospit se intinde cu sucitorul pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina. Foaia de aluat se intinde la dimensiunea de 50x50cm, apoi se taie in patrate egale, astfel se obtin 16 patrate de dimensiuni egale
  6. In fiecare patrat, se pune in mijloc, o lingura cu umplutura, apoi se aduc varfurile opuse inspre mijloc, se strang putin, se rasucesc, si se apasa usor in umplutura, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  7. Branzoaicele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se ung cu amestecul obtinut din galbenusuri si lapte
  8. Branzoaicele se coc 25min, in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Optional dupa racire se pot pudra cu zahar pudra sau cat sunt inca fierbinti se pot unge cu miere de albine

Branzoaice



  • Portii: 16
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Branzoaice pufoase, poale-n brau sau placinta, placinte cu branza de vaci, reteta simpla de branzoaice cu branza dulce, facute in casa, umplutura aromata si cremoasa, aluat dospit si pufos. La umplutura cu branza de vaci se pot adauga si cateva stafide inmuiate in prealabil in putina apa calduta si apoi stoarse de apa. Cat sunt inca fierbinti se pot unge cu putina miere de albine sau dupa racire se pot pudra cu zahar pudra. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune faina, zaharul pudra, galbenusrile, drojdia faramitata si laptele caldut
  2. Aluatul pentru branzoaice se framanta cu mana sau la robot pana cand devine omogen, aprox 10-15min. Dupa acest timp se continua framantarea aluatului adaugand treptat untul topit Aluatul la final, trebuie sa se dezlipeasca de peretii vasului, sa fie omogen si elastic
  3. Se scoate aluatul din vas si se da o forma rotunda, se presara putina faina pe planul de lucru, apoi aluatul se acopera cu un vas mai mare, vas mai inalt si se lasa la dosit pentru 1h, la temperatura camerei
  4. Aproximativ pe la jumatatea timpului de dospire a aluatului, se pregateste umplutura cu branza de vaci, ingredientele pentru umplutura se amesteca intr-un vas pana cand se obtine o pasta consistenta, apoi se lasa deoparte la temperatura camerei
  5. Dupa o ora aluatul dospit se intinde cu sucitorul pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina. Foaia de aluat se intinde la dimensiunea de 50x50cm, apoi se taie in patrate egale, astfel se obtin 16 patrate de dimensiuni egale
  6. In fiecare patrat, se pune in mijloc, o lingura cu umplutura, apoi se aduc varfurile opuse inspre mijloc, se strang putin, se rasucesc, si se apasa usor in umplutura, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  7. Branzoaicele se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt apoi se ung cu amestecul obtinut din galbenusuri si lapte
  8. Branzoaicele se coc 25min, in cuptorul preincalzit la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  9. Optional dupa racire se pot pudra cu zahar pudra sau cat sunt inca fierbinti se pot unge cu miere de albine

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile