Biscuiti sarati cu branza cheddar reteta crackers

Patiserie 1597 Ultima actualizare: Feb 11, 2024 Creat: Oct 14, 2023
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Biscuiti sarati cu branza cheddar maturata, reteta de crackers facuti in casa din aluat fraged fara drojdie sau praf de copt. Biscuiti aperitiv, fragezi, facuti in casa, reteta rapida de biscuiti cu unt si branza sarata pentru aperitiv, gustare sau pentru pachetelul de la scoala.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru biscuiti sarati crackers

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se pune faina, untul rece taiat in cubulete mici, oul, smantana, sarea si branza cheddar maturata data pe razatoarea cu gauri mici
  2. Aluatul pentru biscuiti sarati se framanta aprox 10min sau pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, aluatul devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina se framanta aluatul in forma de rulou, apoi se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu o grosime de 4mm
  4. Foaia de aluat pentru biscuiti se poate decupa cu diferite forme pentru fursecuri, eu am folosit o forma patrata pentru biscuiti sau se poate folosi o rola pentru taiat aluatul, cu rola am taiat aluatul in forma de triunghi iar gaurile le-am obtinut folosind un dui simplu asa cum se poate observa in galeria de poze de mai sus. Daca optati pentru forma de triunghi, dupa ce a fost intins aluatul cu sucitorul, acesta se imparte in 5 fasii egale, cu latimea de 7cm. Se procedeaza la fel si cu resturile de aluat ramase de la decupat, pana la finalizarea aluatului
  5. Biscuitii de casa astfel formati se aseaza in tava mare de la cuptor apoi se coc in cuptorul preincalzit la 190°C, timp de 15min
  6. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 tavi mari pentru cuptor, in functie de forma de biscuiti pe care o alegeti si de dimensiunea acestora s-ar putea sa fie nevoie sa coaceti biscuitii in mai multe ture, in acest caz aluatul se tine la frigider deoarece tinut prea mult timp pe planul de lucru la temperatura camerei, acesta se inmoaie si devine destul de greu de intins cu sucitorul si mai apoi de, decupat

Biscuiti sarati cu branza cheddar reteta crackers



  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Biscuiti sarati cu branza cheddar maturata, reteta de crackers facuti in casa din aluat fraged fara drojdie sau praf de copt. Biscuiti aperitiv, fragezi, facuti in casa, reteta rapida de biscuiti cu unt si branza sarata pentru aperitiv, gustare sau pentru pachetelul de la scoala.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se pune faina, untul rece taiat in cubulete mici, oul, smantana, sarea si branza cheddar maturata data pe razatoarea cu gauri mici
  2. Aluatul pentru biscuiti sarati se framanta aprox 10min sau pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate, aluatul devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  3. Pe planul de lucru presarat in prealabil cu faina se framanta aluatul in forma de rulou, apoi se intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu o grosime de 4mm
  4. Foaia de aluat pentru biscuiti se poate decupa cu diferite forme pentru fursecuri, eu am folosit o forma patrata pentru biscuiti sau se poate folosi o rola pentru taiat aluatul, cu rola am taiat aluatul in forma de triunghi iar gaurile le-am obtinut folosind un dui simplu asa cum se poate observa in galeria de poze de mai sus. Daca optati pentru forma de triunghi, dupa ce a fost intins aluatul cu sucitorul, acesta se imparte in 5 fasii egale, cu latimea de 7cm. Se procedeaza la fel si cu resturile de aluat ramase de la decupat, pana la finalizarea aluatului
  5. Biscuitii de casa astfel formati se aseaza in tava mare de la cuptor apoi se coc in cuptorul preincalzit la 190°C, timp de 15min
  6. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 2 tavi mari pentru cuptor, in functie de forma de biscuiti pe care o alegeti si de dimensiunea acestora s-ar putea sa fie nevoie sa coaceti biscuitii in mai multe ture, in acest caz aluatul se tine la frigider deoarece tinut prea mult timp pe planul de lucru la temperatura camerei, acesta se inmoaie si devine destul de greu de intins cu sucitorul si mai apoi de, decupat

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile