Biscuiti fragezi de casa cu unt si iaurt fara praf de copt

Desert 11640 Ultima actualizare: Dec 18, 2021 Creat: Nov 11, 2021
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Biscuiti fragezi de casa cu unt si iaurt fara praf de copt. Reteta simpla biscuiti sau fursecuri de casa fara ou. Biscuiti de casa sfaramiciosi, din ingrediente simple, perfecti pentru pachetelul de la scoala, gustarea dintre mese sau cand avem pofta de un desert simplu si rapid.


Ingrediente

  • Ingrediente pentru 25buc de biscuiti
  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se pune faina, untul rece de la frigider, taiat cubulete mai mici, zaharul si sarea
  2. Aluatul se framanta cateva minute pana cand devine sfaramicios apoi se adauga iaurtul si se framanta 2-3min sau pana cand devine omogen
  3. Aluatul pentru biscuiti se pune in folie de plastic si se da la rece pentru 1h sau pana cand este suficient de intarit ca sa poata fi intis
  4. Dupa 1h de stat la frigider, aluatul se imparte in doua parti egale, prima parte se lucreaza, a doua parte de aluat se pune in frigider
  5. Se presara putina faina pe planul de lucru, se intinde aluatul in forma de dreptunghi cu o grosime de 5mm, apoi se ruleaza sub forma de sul, pe latura mai mare(in galeria de poze de mai sus, se poate vedea cum am procedat), din nou se ruleaza aluatul cu palmele, pana se obtine un sul cu o grosime de 2cm. Aluatul pentru biscuiti se taie cu un cutit bine ascutit in bucati mici cu lungimea de 3cm(eu am folosit rigla pentru precizie)
  6. Se ia fiecare bucata de aluat si se tavaleste prin zahar, doar partea de sus se da prin zahar(vezi galeria de poze) apoi se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu cealalta parte de aluat care a stat la rece
  7. Biscuitii fragezi de casa cu unt si iaurt se coc 30-35min la 180°C in cuptorul preincalzit

Biscuiti fragezi de casa cu unt si iaurt fara praf de copt



  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Biscuiti fragezi de casa cu unt si iaurt fara praf de copt. Reteta simpla biscuiti sau fursecuri de casa fara ou. Biscuiti de casa sfaramiciosi, din ingrediente simple, perfecti pentru pachetelul de la scoala, gustarea dintre mese sau cand avem pofta de un desert simplu si rapid.


Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul de la robot se pune faina, untul rece de la frigider, taiat cubulete mai mici, zaharul si sarea
  2. Aluatul se framanta cateva minute pana cand devine sfaramicios apoi se adauga iaurtul si se framanta 2-3min sau pana cand devine omogen
  3. Aluatul pentru biscuiti se pune in folie de plastic si se da la rece pentru 1h sau pana cand este suficient de intarit ca sa poata fi intis
  4. Dupa 1h de stat la frigider, aluatul se imparte in doua parti egale, prima parte se lucreaza, a doua parte de aluat se pune in frigider
  5. Se presara putina faina pe planul de lucru, se intinde aluatul in forma de dreptunghi cu o grosime de 5mm, apoi se ruleaza sub forma de sul, pe latura mai mare(in galeria de poze de mai sus, se poate vedea cum am procedat), din nou se ruleaza aluatul cu palmele, pana se obtine un sul cu o grosime de 2cm. Aluatul pentru biscuiti se taie cu un cutit bine ascutit in bucati mici cu lungimea de 3cm(eu am folosit rigla pentru precizie)
  6. Se ia fiecare bucata de aluat si se tavaleste prin zahar, doar partea de sus se da prin zahar(vezi galeria de poze) apoi se asaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, se procedeaza la fel si cu cealalta parte de aluat care a stat la rece
  7. Biscuitii fragezi de casa cu unt si iaurt se coc 30-35min la 180°C in cuptorul preincalzit

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile