Biscuiti fragezi cu unt si vanilie

Desert 2506 Ultima actualizare: Oct 02, 2023 Creat: Sep 24, 2023
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Reteta de biscuiti fragezi facuti in casa cu unt si vanilie, fara praf de copt. Biscuiti cu unt, desert rapid pentru pachetelul de la scoala, gustare sau cand avem pofta de ceva dulce preparat in casa. Biscuiti simpli fara oua in compozitie, cu esenta de vanilie.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 20 buc de biscuiti fragezi cu unt si vanilie
  • In plus-optional

Mod de preparare

  1. In vasul de la mixer se pune untul la temperatura camerei, uleiul, zaharul pudra si esenta de vanilie. Compozitia se mixeaza 5-7min pana cand devine ca o crema apoi se pune faina si amidonul alimentar se mixeaza din nou 2-3min, daca aluatul este lipicios se mai adauga putina faina
  2. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  3. Din compozitia pentru biscuiti se formeaza bilute de 20g/buc apoi se apasa usor cu palma, biscuitii astfel formati se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  4. Pentru un aspect mai placut se poate folosi o lingura pentru supa cu ajutorul careia se apasa din loc in loc
  5. Biscuitii fragezi cu unt si vanilie se coc 15min la 180°C, dupa acest timp se scoate tava de la cuptor si se lasa la racit. Cand biscuitii sunt complet raciti, optional se pot pudra cu zahar pudra

Biscuiti fragezi cu unt si vanilie



  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de biscuiti fragezi facuti in casa cu unt si vanilie, fara praf de copt. Biscuiti cu unt, desert rapid pentru pachetelul de la scoala, gustare sau cand avem pofta de ceva dulce preparat in casa. Biscuiti simpli fara oua in compozitie, cu esenta de vanilie.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul de la mixer se pune untul la temperatura camerei, uleiul, zaharul pudra si esenta de vanilie. Compozitia se mixeaza 5-7min pana cand devine ca o crema apoi se pune faina si amidonul alimentar se mixeaza din nou 2-3min, daca aluatul este lipicios se mai adauga putina faina
  2. Se preincalzeste cuptorul la 180°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  3. Din compozitia pentru biscuiti se formeaza bilute de 20g/buc apoi se apasa usor cu palma, biscuitii astfel formati se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  4. Pentru un aspect mai placut se poate folosi o lingura pentru supa cu ajutorul careia se apasa din loc in loc
  5. Biscuitii fragezi cu unt si vanilie se coc 15min la 180°C, dupa acest timp se scoate tava de la cuptor si se lasa la racit. Cand biscuitii sunt complet raciti, optional se pot pudra cu zahar pudra

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile