Bilute cu biscuiti, ciocolata si arahide, desert rapid

Desert 1427 Ultima actualizare: Jan 17, 2024 Creat: Nov 12, 2023
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 3min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Bilute din biscuiti cu ciocolata si arahide, desert rapid fara coacere. O reteta de desert rapid si delicios care se prepara foarte usor din cateva ingrediente simple si care poate fi servit imediat sau poate fi pregatit cu o zi inaintea unui eveniment si pastrat la frigider intr-un recipient cu capac. In functie de preferinte, arahidele pot fi inlocuite cu nuca macinata. Bilutele din biscuiti pot fi tavalite doar prin arahide tocate marunt, sau doar prin fulgi de cocos, in acest caz aveti nevoie de o cantitate mai mare de arahide sau cocos decat am scris eu in lista de ingrediente de mai jos. Pentru o aroma mai deosebita se pot folosi diferite esente, vanilie, rom sau cafea. 

Ingrediente

  • Pentru umplut
  • In plus pentru tavalit
  • Optional

Mod de preparare

  1. Biscuitii digestivi si arahidele prajite se macina pe rand la robot, apoi se pun impreuna cu cacao intr-un vas mai adanc
  2. Ciocolata cu lapte se taie in bucati foarte mici si se aseaza intr-un vas, frisca lichida se incalzeste pe foc pana ajunge la punctul de fierbere apoi se toarna peste ciocolata cu lapte, se amesteca foarte bine pana cand se obtine o compozitie lichida fara bucati mici de ciocolata
  3. Compozitia obtinuta se toarna peste biscuiti, arahide si cacao apoi se amesteca cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate
  4. Se introduce vasul la frigider pentru 15-20min sau pana cand compozitia se intareste
  5. Dupa acest timp se scoate vasul de la frigider si se formeaza bilute mici de aprox 20g/biluta Bilutele obtinute se tavalesc prin arahide tocate marunt sau fulgi de cocos, apoi se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. In fiecare biluta se face o adancitura in mijloc, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  6. Ciocolata alba taiata in bucati mici se topeste pe baie de aburi apoi se toarna in fiecare adancitura, cu o lingurita sau punga pentru ornat. Restul de ciocolata topita nu se arunca se foloseste la ornat

Bilute cu biscuiti, ciocolata si arahide, desert rapid



  • Portii: 5
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 3min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Bilute din biscuiti cu ciocolata si arahide, desert rapid fara coacere. O reteta de desert rapid si delicios care se prepara foarte usor din cateva ingrediente simple si care poate fi servit imediat sau poate fi pregatit cu o zi inaintea unui eveniment si pastrat la frigider intr-un recipient cu capac. In functie de preferinte, arahidele pot fi inlocuite cu nuca macinata. Bilutele din biscuiti pot fi tavalite doar prin arahide tocate marunt, sau doar prin fulgi de cocos, in acest caz aveti nevoie de o cantitate mai mare de arahide sau cocos decat am scris eu in lista de ingrediente de mai jos. Pentru o aroma mai deosebita se pot folosi diferite esente, vanilie, rom sau cafea. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Biscuitii digestivi si arahidele prajite se macina pe rand la robot, apoi se pun impreuna cu cacao intr-un vas mai adanc
  2. Ciocolata cu lapte se taie in bucati foarte mici si se aseaza intr-un vas, frisca lichida se incalzeste pe foc pana ajunge la punctul de fierbere apoi se toarna peste ciocolata cu lapte, se amesteca foarte bine pana cand se obtine o compozitie lichida fara bucati mici de ciocolata
  3. Compozitia obtinuta se toarna peste biscuiti, arahide si cacao apoi se amesteca cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate
  4. Se introduce vasul la frigider pentru 15-20min sau pana cand compozitia se intareste
  5. Dupa acest timp se scoate vasul de la frigider si se formeaza bilute mici de aprox 20g/biluta Bilutele obtinute se tavalesc prin arahide tocate marunt sau fulgi de cocos, apoi se aseaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt. In fiecare biluta se face o adancitura in mijloc, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat
  6. Ciocolata alba taiata in bucati mici se topeste pe baie de aburi apoi se toarna in fiecare adancitura, cu o lingurita sau punga pentru ornat. Restul de ciocolata topita nu se arunca se foloseste la ornat

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Desert

Newsletter

Fii la curent cu noutatile