Snitel din piept de pui

Pui 729 Ultima actualizare: Oct 16, 2023 Creat: Aug 09, 2023
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Snitel din piept de pui pentru un pranz delicios, crusta usor crocanta si carne frageda. Cu ingrediente la indemana si usor de pregatit snitelul din piept de pui este un preparat adorat de toata familia, ideal pentru pranz sau cina, servit alaturi de diferite garnituri, piure de cartofi, cartofi natur, pilaf de orez, ciuperci la tigaie sau cartofi taranesti, ori salate de cruditati, un meniu simplu dar gustos si foarte usor de pregatit.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru snitel din piept de pui

Mod de preparare

  1. Pieptul de pui se taie pe lung in felii de aprox 1cm, cu ajutorul unui batator pentru snitele se bate lejer carnea doar pe o parte fara sa se insiste prea mult ori sa se striveasca feliile de carne, apoi se condimenteaza pe fiecare parte cu sare si piper
  2. Feliile din piept de pui condimentate se lasa sa stea 10-15min la temperatura camerei
  3. Intre timp se pregateste oul si pesmetul, intr-o farfurie mai adanca se bat cele doua oua impreuna cu un praf de sare, pesmetul se toarna pe o farfurie mai mare si plata
  4. Se pune ulei cam de doua degete in tigaia pentru prajit si se lasa la incins, intre timp se ia cate o felie de carne pregatita pentru snitel si se tavaleste prin pesmet apoi se aseaza pe un platou, se procedeaza la fel pana la finalizare
  5. Cand uleiul este bine incins, se da felia de carne prin ou batut apoi din nou prin pesmet si se pune la prajit
  6. Snitelul din piept de pui se prajeste la foc mediu spre mare aprox 2min pe fiecare parte sau pana cand crusta devine aurie apoi se aseaza pe un platou acoperit cu servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei

Snitel din piept de pui



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 25min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Snitel din piept de pui pentru un pranz delicios, crusta usor crocanta si carne frageda. Cu ingrediente la indemana si usor de pregatit snitelul din piept de pui este un preparat adorat de toata familia, ideal pentru pranz sau cina, servit alaturi de diferite garnituri, piure de cartofi, cartofi natur, pilaf de orez, ciuperci la tigaie sau cartofi taranesti, ori salate de cruditati, un meniu simplu dar gustos si foarte usor de pregatit.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pieptul de pui se taie pe lung in felii de aprox 1cm, cu ajutorul unui batator pentru snitele se bate lejer carnea doar pe o parte fara sa se insiste prea mult ori sa se striveasca feliile de carne, apoi se condimenteaza pe fiecare parte cu sare si piper
  2. Feliile din piept de pui condimentate se lasa sa stea 10-15min la temperatura camerei
  3. Intre timp se pregateste oul si pesmetul, intr-o farfurie mai adanca se bat cele doua oua impreuna cu un praf de sare, pesmetul se toarna pe o farfurie mai mare si plata
  4. Se pune ulei cam de doua degete in tigaia pentru prajit si se lasa la incins, intre timp se ia cate o felie de carne pregatita pentru snitel si se tavaleste prin pesmet apoi se aseaza pe un platou, se procedeaza la fel pana la finalizare
  5. Cand uleiul este bine incins, se da felia de carne prin ou batut apoi din nou prin pesmet si se pune la prajit
  6. Snitelul din piept de pui se prajeste la foc mediu spre mare aprox 2min pe fiecare parte sau pana cand crusta devine aurie apoi se aseaza pe un platou acoperit cu servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile