Pulpe de pui marinate in bere la cuptor

Pui 17169 Ultima actualizare: Aug 30, 2021 Creat: Aug 30, 2021
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Pulpe de pui marinate in bere la cuptor, friptura de pui la tava suculenta si aromata. Reteta pentru acest preparat este cat se poate de simpla si nu necesita vreun ingredient mai special. Pulpele de pui marinate au un gust deosebit, carnea este frageda si suculenta, exact cum trebuie sa fie o friptura buna de pui. 


Ingrediente

  • In plus pentru cuptor

Mod de preparare

  1. Pulpele intregi de pui se curata si se spala apoi se sterg cu un prosop de hartie
  2. Punem pulpele intr-un vas si le condimentam pe toate partile cu mustar, sare, piper, boia si usturoi Ceapa taiata felii se pune printre bucatile de carne apoi se toarna berea, berea se toarna la marginea vasului. Acoperim vasul cu folie alimentara si il punem la frigider pentru minim 4h sau cel mai bine peste noapte, in functie de cat timp avem la dispozitie
  3. Dupa acest timp, incalzim cuptorul la 180°C , la cuptorul electric selectati functia cu ventilatie
  4. Scoatem pulpele din marinata si le asezam intr-o tava mai mica, vas de yena cu capac sau vas ceramic cu capac. Printre bucatile de carne punem ceapa taiata in patru, ardeiul capia, usturoiul si crengutele de cimbru, apa calduta(200ml) se toarna la marginea vasului
  5. Acoperim vasul cu capac si il punem la cuptor pentru 1h 30min. Cand pulpele de pui sunt gata luam capacul de la vas, stropim carnea cu zeama din tava si mai lasam la cuptor 10-15min pentru rumenire

Pulpe de pui marinate in bere la cuptor



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Pulpe de pui marinate in bere la cuptor, friptura de pui la tava suculenta si aromata. Reteta pentru acest preparat este cat se poate de simpla si nu necesita vreun ingredient mai special. Pulpele de pui marinate au un gust deosebit, carnea este frageda si suculenta, exact cum trebuie sa fie o friptura buna de pui. 


Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pulpele intregi de pui se curata si se spala apoi se sterg cu un prosop de hartie
  2. Punem pulpele intr-un vas si le condimentam pe toate partile cu mustar, sare, piper, boia si usturoi Ceapa taiata felii se pune printre bucatile de carne apoi se toarna berea, berea se toarna la marginea vasului. Acoperim vasul cu folie alimentara si il punem la frigider pentru minim 4h sau cel mai bine peste noapte, in functie de cat timp avem la dispozitie
  3. Dupa acest timp, incalzim cuptorul la 180°C , la cuptorul electric selectati functia cu ventilatie
  4. Scoatem pulpele din marinata si le asezam intr-o tava mai mica, vas de yena cu capac sau vas ceramic cu capac. Printre bucatile de carne punem ceapa taiata in patru, ardeiul capia, usturoiul si crengutele de cimbru, apa calduta(200ml) se toarna la marginea vasului
  5. Acoperim vasul cu capac si il punem la cuptor pentru 1h 30min. Cand pulpele de pui sunt gata luam capacul de la vas, stropim carnea cu zeama din tava si mai lasam la cuptor 10-15min pentru rumenire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile