Pulpe de pui marinate la cuptor

Pui 965 Ultima actualizare: Apr 26, 2020 Creat: Apr 26, 2020
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 12h
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Greu
Tiparire

Carnea de pui este si va ramane tipul de carne preferata de toti, indiferent de varsta. Fragede si aromate, pulpele intregi de pui marinate la cuptor sunt un deliciu culinar de care nu te mai poti satura. Pentru aceasta friptura de pui am pregatit o garnitura simpla. Am taiat rondele cativa cartofi noi pe care i-am pus in tava cu friptura in ultimele 20min, au iesit deliciosi si foarte aromati!

Pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru marinada
  • In plus

Mod de preparare

  1. Se spala pulpele intregi de pui si se sterg cu un prosop de hartie
  2. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza pulpa superioara in doua, trei locuri, asezati carnea de pui intr-un vas cu capac sau o punga cu ziplock
  3. Se pregateste marinada din ingredientele enumerate mai sus si se toarna peste carne apoi se pune la frigider pana a doua zi
  4. A doua zi se scot pulpele de pui de la frigider si se lasa cel putin o ora la temperatura camerei
  5. Incigem cuptorul la 180°C, cuptor electric, program ventilatie, asezam pulpele impreuna cu marinada in care au stat peste noapte la frigider, turnam pe marginea vasului apa usor calduta (150ml), gatim carnea de pui pentru 1h 30min, timp in care din cand in cand cu o lingura luam zeama din tava si ungem pulpele

Pulpe de pui marinate la cuptor



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 12h
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Greu

Carnea de pui este si va ramane tipul de carne preferata de toti, indiferent de varsta. Fragede si aromate, pulpele intregi de pui marinate la cuptor sunt un deliciu culinar de care nu te mai poti satura. Pentru aceasta friptura de pui am pregatit o garnitura simpla. Am taiat rondele cativa cartofi noi pe care i-am pus in tava cu friptura in ultimele 20min, au iesit deliciosi si foarte aromati!

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se spala pulpele intregi de pui si se sterg cu un prosop de hartie
  2. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza pulpa superioara in doua, trei locuri, asezati carnea de pui intr-un vas cu capac sau o punga cu ziplock
  3. Se pregateste marinada din ingredientele enumerate mai sus si se toarna peste carne apoi se pune la frigider pana a doua zi
  4. A doua zi se scot pulpele de pui de la frigider si se lasa cel putin o ora la temperatura camerei
  5. Incigem cuptorul la 180°C, cuptor electric, program ventilatie, asezam pulpele impreuna cu marinada in care au stat peste noapte la frigider, turnam pe marginea vasului apa usor calduta (150ml), gatim carnea de pui pentru 1h 30min, timp in care din cand in cand cu o lingura luam zeama din tava si ungem pulpele

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Pui

Newsletter

Fii la curent cu noutatile