Pulpe de pui la cuptor in sos de smantana cu usturoi. O reteta rapida de pui, usor de pregatit cu ingrediente putine. Pentru aceasta reteta cu carne de pui puteti folosi pulpe intregi, pulpe inferioare respectiv pulpe superioare. Aceste pulpe de pui la cuptor cu smantana pot fi introduse in meniul de pranz atunci cand aveti musafiri dar si intr-o zi obisnuita din timpul saptamanii.
Mod de preparare
- Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incalzit, se adauga pulpele de pui spalate si curatate, acestea se tin in tigaie pana carnea devine mai alba, apoi cu ajutorul unui cleste pentru bucatarie, carnea de pui se transfera intr-un vas termorezistent
- In aceeasi tigaie se caleste pentru cateva secunde usturoiul presat si boiaua de ardei dulce, se toarna smantana pentru gatit si apa. Sosul de smantana se aduce la punctul de fierbere, timp in care se pune sare, piper si cimbru dupa gust, se pot folosi si alte condimente in functie de preferinte
- Sosul fierbinte se toarna peste pulpele de pui, se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 190°C timp de 40-50min
- Dupa acest timp se ia capacul de la vasul termorezistent, se mareste temperatura cuptorului la 210°C, pulpele de pui se mai tin la cuptor timp de 10-15min ca sa se rumeneasca frumos
Pulpe de pui la cuptor in sos de smantana cu usturoi
- Portii: 2
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 1h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Pulpe de pui la cuptor in sos de smantana cu usturoi. O reteta rapida de pui, usor de pregatit cu ingrediente putine. Pentru aceasta reteta cu carne de pui puteti folosi pulpe intregi, pulpe inferioare respectiv pulpe superioare. Aceste pulpe de pui la cuptor cu smantana pot fi introduse in meniul de pranz atunci cand aveti musafiri dar si intr-o zi obisnuita din timpul saptamanii.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul la incalzit, se adauga pulpele de pui spalate si curatate, acestea se tin in tigaie pana carnea devine mai alba, apoi cu ajutorul unui cleste pentru bucatarie, carnea de pui se transfera intr-un vas termorezistent
- In aceeasi tigaie se caleste pentru cateva secunde usturoiul presat si boiaua de ardei dulce, se toarna smantana pentru gatit si apa. Sosul de smantana se aduce la punctul de fierbere, timp in care se pune sare, piper si cimbru dupa gust, se pot folosi si alte condimente in functie de preferinte
- Sosul fierbinte se toarna peste pulpele de pui, se acopera vasul cu capac si se introduce in cuptorul preincalzit la 190°C timp de 40-50min
- Dupa acest timp se ia capacul de la vasul termorezistent, se mareste temperatura cuptorului la 210°C, pulpele de pui se mai tin la cuptor timp de 10-15min ca sa se rumeneasca frumos
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Pui